Győzelemmel zárták a bajnokságot

Félidőben még nyílt volt a találkozó sorsa, de a végére a Veszprém vitte el a pontokat a Dupont otthonában.

A szerdai „kellemetlen” vereség feltüzelte a fiúkat és megfogadták, hogy megmutatják (legalább maguknak, mert néző sajnos nem volt a mérkőzésen), hogy jogos helyre került a bajnoki trófea. A díszes kristályvázát és az érmeket a kezdő sípszó előtt megkapták a srácok az MLSZ illetékeseitől. Ennek szellemében jól kezdődött a meccs, Csejtei az 1. percben megszerezte a vezetést. Erre a hazai csapat az 5. percben válaszolt. Élvezetes volt a játék, mert mindkét csapat a támadásokra fektetett nagyobb hangsúlyt, így potyogtak a gólok. Az első félidőben Weisz és Tar két találatával (a hazaiak is ennyit rúgtak) 4:4-es döntetlen volt az eredmény a félidőben.


fotó: archív

A második játékrészben a meccs képe nem változott, mindkét oldalon folyamatosan dolgoztatva voltak a kapusok. A Dupont még meg tudta szerezni a vezetést, de utána beindult az FCV gépezet. Korcsmár, Vingelman és Tar találataival a lefújás pillanatában 7:5 volt az eredmény a mi javunkra.

Összességében le a kalappal a csapat előtt, aki a tét nélküli mérkőzésen megfelelő hozzáállással bebizonyította, hogy jogosan került Veszprémbe a bajnoki trófea.

Külker SC-Dupont - 1. Futsal Club Veszprém 5:7 (4:4)

Dupont: Baráth - Hegyi, Jáky, Barnácz, Kövári, csere: Zsidai, Bódog

Veszprém: Jónás - Csejtei, Weisz, Hazuga, Tar, csere: Kasza, Véber, Vingelman, Korcsmár, Németh, Sárdi
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Kövári az 5., a 9. és a 19., Barnácz a 12., Hegyi a 28. percben, illetve Csejtei az 1., Weisz a 7., Tar a 16., a 17. és a 39., Korcsmár a 33., Vingelman a 37. percben.