14 érmet kerekeztek össze

A VKE-NELSON kerékpárosai remekül szerepeltek az elmúlt hetek versenyein, négy viadalról hét arany-, négy ezüst- és három bronzérmet hoztak haza.

A veszprémi klub új igazolása, Blazsó Márton Kolozsváron, egy nemzetközi mountain bike maratonon mérette meg magát, és megszerezte az abszolút első helyet.

- Nagyon megkönnyebbültem amikor elsőnek haladtam át a célkapun. Ismeretlen pályán versenyezni, idegen országban, egyedül, mindig extra feszültség, de minden rendben zajlott! A pálya nagyon gyors és élvezetes volt! Szuper volt rajta bringázni – számolt be a versenyről Blazsó Márton.

Péten országos amatőr országúti időfutam versenyt rendeztek, ahol Márkus János 3. lett, megszerezve a VKE-NELSON első idei országúti szakági érmét. Gyenesdiáson mountain bike versenyt rendeztek, a Kürtös Kupán hét veszprémi kerekes indult, mind a heten érmet szereztek. Három táv közül lehetett választani: Először a kétkörös verseny, majd a három, aztán a SingleSpeed Bajnokság és végül a hatkörös mezőny rajtolt. A 3500 méteres körök egyenként 200 méteres szintemelkedést tartogattak.

A legjobb teljesítményt Tóth András nyújtotta, aki magabiztosan, közel két és fél percet verve a mezőnyre nyerte meg a hatkörös versenyt, és új pályarekordot állított fel 8:06-os első köridejével. A hölgyek is hat kört teljesítettek, ahol a VKE-NELSON-os Albert Katalin szerezte meg az aranyérmet, a juniorok között pedig Kéthelyi Zsolt végzett az élen. Élete első mountain bike versenyén Bedegi Dávid a juniorok rövid távján aranyérmet szerzett, Magyar Dalma pedig a junior középtávon lett második. A szeniorok között, hosszú távon Loránd Imre, a felnőttek között, középtávon Hornung András szerzett ezüstérmet.

Május elsején rendezték a X. Buda Maraton hegyikerékpár versenyt, mely a szakág hazai szezonnyitó rendezvénye is volt egyben. A sport kategóriában 42, a hobbiban 21 kilométert kellett teljesítenie az összesen mintegy hétszáz fős mezőnynek, mely nyári kánikulában vett látványos rajtot a Hármashatárhegyi repülőtéren.

A VKE-NELSON 11 versenyzője 5 érmet szerzett. Albert Katalin és Beregi Dávid aranyérmes lett, Bokros Manassé második, Soltész Gábor és Loránd Imre harmadik helyen végzett.
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook