Győzelmek hazai terepen

A 22 veszprémi kerékpározó összesen 6 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérmet gyűjtött be a III. Kelly's Bakonyerdő Maratonon.

Május 19-én, szombaton rendezték a III. Kelly's Bakonyerdő Maratont. Kifogástalan rendezés mellett több százan vettek részt a három távon lebonyolított országos versenyen. A veszprémi kerékpárosoknak illett jól szerepelniük hazai pályán, és ezt meg is tették: 22 indulóval összesen 6 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérmet söpörtek be.

A leghosszabb, egyben legnehezebb táv kétszer is érintette a Kőris hegy tetejét, de ezen kívül a Hajag csúcsával is meg kellett birkóznia a mezőnynek. A Király etapon mondhatni papírforma eredmény született, hiszen az előzetesen legesélyesebbnek tartott VKE-NELSON-os Blazsó Márton ismét legyőzhetetlennek bizonyult, így abszolút elsőként nyerte a versenyt. A hosszú távon Tóth András felnőtt 7. helye is kiemelkedő teljesítmény. Aranyérmet szerzett középtávon Bokross Manassé, rövid távon Kálóczi Balázs.

A legtöbb veszprémi versenyző egyébként a középtávot célozta meg, amely szintén tartogatott egy-két komoly emelkedőt. Bokross Manó aranyérme mellett Albert Katalin és Lóránd Imre ezüst-, Bedő Csaba bronzérmet szerzett.

Kiemelkedően teljesített a csapat fiatal generációja is. A rövidebb távon az utánpótlás korúak közül Bedegi Dávid az U15, Hornung András és Magyar Dalma az U19 versenyét nyerte meg. Pátkai Roland az U19-ben harmadik lett.

 

További VKE-NELSON eredmények

Rövid táv
Pataki Gábor M1. 6.
Straszner Roland M1. 15.

Közép Táv
Soltész Gábor M1. 5.
Bittmann Károly M1. 22.
Dolezsai Balázs FF. 5.
Kuntár Bence FF. 6.
Barta István M2. 41.

Hosszú táv
Pogány Tamás M1. 10.
Ondrisek Péter M1. 14.
Pichner József M2. 17.

Forrás: vkse.hu