Újabb állami elismerést kapott

Horváth Marcell idén második alkalommal vehette át a Magyar Köztársaság Jó tanulója - jó sportolója díjat.

Horváth Marcell, a veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium végzős tanulója. 2010 után második alkalommal vehette át a Magyar Köztársaság Jó tanulója - jó sportolója díjat.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt pályázat feltétele a VI. korcsoportban min. 4.7-es tanulmányi eredmény volt + egy hazai és egy nemzetközi eredményt pontoztak. A minimális pontszámot (2200 pont) országos bajnoki/diákolimpiai 1-6. helyezéssel + EB/VB 1-10. helyezéssel lehetett elérni. Marci 3750 ponttal, a második legmagasabb pontszámot kapta.

A tavalyi tanévet 4,8-as átlaggal zárta az építész szakon, az Országos Tájfutó Diákolimpiát megnyerte, az Ifjúsági Európa-bajnokságon Csehországban sprint számban bronzérmet szerzett. Ezzel a magyar válogatott legjobb eredményét érte el, amit a Magyar Tájfutó Szövetség a „2011-es év legjobb utánpótlás korú tájfutója” díjjal jutalmazott.

A legrangosabb tanulmányi és sport elismerést idén VII. korcsoport, 92 tanulójának adta át Dr. Réthelyi Miklós NEF miniszter a Magyar Sportok Házában.

A tájfutó válogatottban az idén is számítottak volna rá, de az érettségi évében kicsit háttérbe szorul a futás, „csak” másik sportága, a tájkerékpározás versenyein indul. A Veszprémi Nelson Kerékpáros Egyesület versenyzője részt vesz a Magyar Kupa ill. a Szlovák Kupa futamokon, sajnos az Európa Kupa éppen egybe csúszik az érettségivel így az augusztusi Junior Világbajnokságra készül, amit hazánk rendez Veszprém megyében.