Becsülettel küzdöttek

A mérkőzést emberhátrányban befejező Veszprém FC egygólos vereséget szenvedett a Gyirmót otthonában, így 6. helyen zárták az NB2-s bajnokságot.

A mérkőzést remekül kezdtük, hiszen az első percekben szinte folyamatosan a Gyirmót térfelén folyt a játék. A 9. percben Bosnjak szerzett labdát, senkitől sem zavartatva tört a hazai kapu felé, 20 méterről lőtt, de a labda nem jelentett veszélyt Deli kapujára. Egy perc múlva szép támadást vezettünk, Thiago készítette le a labdát Hevesinek, de az ő lövése sem talált kaput.

Úgy látszik megirigyelték a gyirmótiak a mieink lövőkedvét, Cseri célozta meg a kapunkat a 12. percben, azonban jócskán mellé lőtt. Továbbra is tetszetősen futballoztunk, de a tizenhatosnál az utolsó passzaink nem sikerültek. A 24. percben ismét Cseri szánta el magát egy lövésre, 18 méteres bombáját Tarczy biztosan védte. Két perccel később Bosnjak és Thiago oldott meg nagyszerűen egy kisszögletet, játékmesterünk az alapvonalról beadott, de az érkező Bali testéről az alapvonalon túlra pattant a labda. Továbbra is veszélyes támadásokat vezettünk, előbb Leitold fejelhetett ígéretes helyzetben, majd Bali adhatott volna az érkező társak elé, de mindkétszer rossz megoldást választottunk.

A 35. percben Bosnjak végezhetett el egy szabadrúgást az oldalvonal mellől, jobb oldalról, beívelését Leitold elől az utolsó pillanatban húzta le Deli. A 38. percben Varga szintén szabadrúgásból veszélyeztetett, Tarczy szögletre ütötte a lövést. A változatosság kedvéért most Hevesi-Tóth végezhetett el szabadrúgást, elcsavarta a sorfal mellett, de Deli ismét hárított. Még ebben percben Bali előtt adódott óriási lehetőség, tisztán lőhetett 10 méterről, de a hazaiak kapusába vágta a labdát. Izgalmak adódtak a mi kapunk előtt is, Tarczy csak elütni tudott egy beívelést, a hazaiak egyik játékosa egyből kapura vágta a labdát, Leitold a gólvonalról mentett. A 43. percben Laki lőhetett a bal oldalról, labdája centikkel kerülte el a bal kapufát.

.

A szünetben cseréltek a hazaiak, Fitos helyett Nagy László lépett pályára. A második játékrészt is mi kezdtük jobban, Ihász, majd Bosnjak előtt adódott lehetőség, de Deli mindkét esetben felszedte a labdát. Az 52. percben a meccs eddigi legnagyobb helyzetét hagytuk ki. Történt, hogy egy kontrából lefutottuk a hazaiak védelmét, Osváth vezette rá az egyetlen gyirmóti védőre a labdát, miközben jobb oldalán Bali, bal oldalán pedig Thiago futott teljesen tisztán. Attila azonban a lehető legrosszabb megoldást választotta, belevágta a labdát a védőbe. Óriási lehetőség volt!

Aztán ahogyan az lenni szokott, jött a hazai gól. Az 55. percben Ihász vesztett labdát a tizenhatosunk előtt, Laki pedig köszönte szépen és a kifutó Tarczy mellett a kapu bal oldalába perdített. 1:0. Az 57. percben Thiago cselezte ki szinte a teljes gyirmóti védelmet, lövése szögletre pattant deli kapusról. A 63. percben sokadik helyzetünk maradt kihasználatlanul. Thiago ugratta ki Hevesi-Tóthot, de a kifutó kapus belevetődött a labda útjába. A 70. percben megfogyatkoztunk. Hevesi-Tóth késett le egy labdáról, s megrúgta Nagy Gábort. Erdős játékvezető - véleményünk szerint kissé szigorúan - azonnal felmutatta játékosunknak a piros lapot. A találkozó sportszerű játékot hozott eddig, nem volt benne a meccsben egy kiállítás.

A 73. percben Vágó Attila is cserélt, Osváth helyett Renan Vinicius lépett pályára, aki azonnal labdát kapott Thiagótól, nagyszerűen lőtt, de Deli ezt is védte. Négy perc múlva ismét cseréltünk, Ihász helyett Czvetkó folytatta. Így tettek a hazaiak is, Laki helyett Tóth Norbert állt be. A 80. percben Renant rántotta le Horváth, ő is sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Két perc múlva Leitold jött le és Burcsik állt be a helyére. Ebben a percben egyenlítettünk! Bali lőhetett szabadrúgást 20 méterről, lövését Deli csak kiütni tudta és az érkező Thiago a kapu bal oldalába lőtt. 1:1!

A 87. percben aztán egy gyors kontratámadást követően az eddig észrevehetetlen, de most remek ütemben becsúszó Ferenczi lábáról került a labda a kapunkba. 2:1. A hátralévő percekben már nem változott a végeredmény. Csapatunk végtelen becsülettel küzdött, s ez jellemző volt az egész idényre. A megszerzett hatodik helyre büszkék lehetünk mindannyian!

Vágó Attila: Nagyon jól futballoztunk, és a második félidőben meg is nyerhettük volna a találkozót, ha Osváth jó megoldást választ. Aztán törvényszerűen hátul is hibáztunk, ráadásul a játékvezető a szünet után a kárunkra döntött sorozatosan. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy a reális eredmény a csapatom egygólos győzelme lett volna. Természetesen gratulálok ellenfelünknek a bronzéremhez!

Gyirmót FC - Veszprém FC 2:1 (0:0)

Gyirmót: Deli - Lázár, Nagy G., Csizmadia, Fitos (Nagy L. a 46. ) - Horváth R., Ferenczi, Laki (Tóth N. a 78.), Varga L. - Bognár, Cseri (Makrai a 65.)
Vezetőedző: Csank János

Veszprém: Tarczy - Ihász (Czvetkó a 77.), Császár, Lang, Bosnjak - Leitold (Burcsik a 81.), Hevesi-Tóth, Molnár, Osváth (Vinicius a 73.) - Thiago, Bali
Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerzők: Laki az 56., Ferenczi a 89. percben, illetve Thiago a 84. percben.
Sárga lapok: Csizmadia, Horváth, illetve Ihász
Piros lap: Hevesi-Tóth