A vártnál eseménydúsabb nyitónap

Nem indult rosszul az idei labdarúgó EB nyitónapja, vegyél részt tippjátékunkon, ahol a szórakozás mellett nyerhetsz is.

A Lengyelország–Görögország nyitómérkőzéssel megkezdődött a 2012. évi labdarúgó Európa-bajnokság. Azt biztosan nem gondoltuk a találkozó előtt, hogy ez a meccs fogja lázba hozni a labdarúgás szerelmeseit, sokkal inkább tettünk volna egy nagyobb összeget egy lagymatag 0-0-ra.

Szerencsére eseménydúsabb mérkőzést kaptunk a vártnál. A lengyelek Robert Lewandowski révén gyorsan vezetést szereztek, majd a félidő lefújása előtt Szokratisz Papasztathopulosz kapta meg második sárgáját, amit enyhén szólva is a játékvezető benézett. A második félidőben a görögök a semmiből egyenlítettek a csereként beállt Dimitrisz Szalpingidisz révén, sőt, a lengyel kapus, Wojciech Szczesny kiállítást érő szabálytalansága következményeként büntetőhöz jutottak a görögök. A frissen beállt Przemyslaw Tyton azonban megfogta Jorgosz Karagunisz gyengén ellőtt büntetőjét, így egy fordulatos meccsen igazságos döntetlen született.(1-1)

A csoport másik mérkőzésén a továbbjutásra esélyes, két legerősebb csapat találkozott. Alan Dzagojev szerzett vezetést az oroszoknak a 15. percben, majd Roman Sirokov duplázta meg a hazai előnyt. A szünet után Václáv Pilar gyorsan nyílttá tette a mérkőzést, de hiába volt minden cseh igyekezet, az utolsó 10 percben lefocizta őket az orosz medve. Alan Dzagojev a léc alá bombázta a labdát, majd a csereként beállt Pavljucsenko hülyét csinált a cseh védelemből, és bebiztosította az oroszok győzelmét. (4-1)

A vártnál jobb nyitónapot követően már csak az a kérdés, hogy részt veszel-e a tippjátékunkon az eb.hajraveszprem.hu oldalon, ahol akár egyetlen tippel is nyerhetsz!

Lengyelország - Görögország 1-1 (1-0)
Oroszország - Csehország 4-1 (2-0)