2. nap: Felborult a B csoport

A labdarúgó EB 2. napján máris megszületett az első meglepetés, szállj be még ma a tippjátékunkba, amin akár egyetlen tippel is nyerhetsz is.

Az A-csoportban lejátszott lengyel-görög 0-0 és az orosz-cseh 4-1 után a kraftosnak ígérkező B-csoport mérkőzései következhettek. A semleges nézők számára nem is indulhatott volna jobban az első kör a B-csoportban, hiszen a holland-dán meccsen máris felborult a papírforma, így izgalmas folytatás várható.

A végső győzelemre is esélyes hollandok megkapták az első pofont a tornán a dánoktól, na meg a játékvezetőktől, hiszen hiába támadták végig (zárójelben kissé ötlettelenül) a mérkőzést, nem sikerült pontot szerezniük a kézzel-lábbal védekező dánokkal szemben. A 24. percben Michael Krohn-Dehli szerzett vezetést a dánoknak, a folytatásban a hollandok görcsöltek az egyenlítésért. Andersen kapus többször kibabrált Van Persievel, Van Marwljk szövetségi kapitány hiába küldte be Huntelaart és Rafael van der Vaartot, nem sikerült a hollandoknak a gólszerzés. A legnagyobb lehetőség Lars Jacobsen kezezésekor adódhatott volna a hollandok előtt, de a szlovén sípmester, Damir Skomina épp kiszaladt egy hideg sörért (segítőivel együtt), és a nyilvánvaló kezezés után büntető helyett továbbot intett, nyertek tehát a dánok 1-0-ra.

A csoport másik mérkőzésén az esélyesebb németek szintén 1-0-ra nyertek a portugálok ellen. A megérdemeltnek nemigazán mondható német győzelem a rutin számlájára írható. Komoly gólszerzési lehetősége mindkét csapatnak kevés volt, Mario Gomez azonban egy portugál védőn megpattanó, ajándékba kapott labdát remekül bólintott be a portugál kapuba, amivel el is döntötte a meccset. Egyik csapat sem érdemelte volna meg a három pontot, mindenesetre az international nationalelf jött ki a legjobban az első körből, hiszen a portugálok legyőzésével és a holland pontvesztésnek köszönhetően nagy valószínűséggel továbbmennek a csoportból.

A folytatásban több forgatókönyv is elképzelhető. Nagy valószínűséggel a hollandok és a portugálok közül (legalább) az egyik csapat otthonról nézheti a rájátszás meccseit. A kérdés az, hogy a dánok képesek lesznek-e egy újabb bravúrra, vagy körbeverések lesznek. A németeknek is össze kell kapniuk magukat, mert a portugálok elleni teljesítmény az életükért küzdő hollandok, sőt, még a dánok ellen is kevés lesz.

Hollandia – Dánia 0-1 (0-1)
Németország – Portugália 1-0 (0-0)

Következik a C-csoport egy Spanyolország-Olaszország rangadóval és a vélhetően az első kieső helyről döntő Írország-Horvátország mérkőzéssel. És te megtetted már a tippjeidet az eb.hajraveszprem.hu oldalon?

 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook