A horvátok lehetnek elégedettek

A spanyol-olasz döntetlen leginkább az íreket legyőző horvátoknak kedvezett, regisztráltál már tippjátékunkra?

A C-csoport rangadóján a címvédő, kiváló formában lévő Spanyolország és az újabb bundabotránytól hangos Olaszország találkozott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a spanyolok közelebb álltak a gólszerzéshez, de a játékrész legnagyobb gólszerzési lehetősége Thiago Motta nevéhez fűződik, aki tisztán fejelhetett kapura, de Casillas hárított. A második 45 perc sokkal több érdekességet tartogatott. Balotelli egy cserét érő alakítást hozott össze: tisztán vihette Casillasra a labdát, de eltöszmörögte, és észre sem vette, hogy Ramos utolérte, aki elrúgta előle a labdát. A Balotellit váltó Antonio Di Natale alig töltött öt percet a pályán máris megszerezte a vezetést az olaszoknak. A örömmámorból gyorsan felocsúdtak az olaszok, amikor Iniesta, Silva és Fabregas lefocizta a védelmüket és egyenlített. A végjátékban a spanyolok álltak közelebb a győzelemhez, de Fernando Torres két ordító gólhelyzetet is elpuskázott, így maradt az egyik fél számára sem kedvező 1-1-es döntetlen. És egy magyar vonatkozás: Kassai Viktor néhány kezdeti tévedés után kézben tartotta a mérkőzést.

A csoport másik mérkőzésén az írek és a horvátok találkoztak, a vesztes fél várhatóan nagyon nehéz helyzetbe kerül, hiszen a spanyolok és az oroszok ellen még nehezebb lesz nyerni. Jól kezdődött a csata, már az első 20 percben két gólt láthattak a nézők. Mario Mandzukic a horvátoknak szerzett vezetést, majd Sean St Ledger egyenlített. A folytatásban a horvátok igyekeztek jobban gólt szerezni, ami Nikica Jelavicnek sikerült is egy ír védő, Stephan Ward gólpasszából, aki ekkor már a második öngólpasszánál jár, hiszen az első horvát gólt megelőzően is az ő hátán pattant meg a labda. A 49. percben egy újabb szerencsétlen gólt kaptak az írek: Mandzukic fejese a kapufáról Shay Given fejére, onnan pedig a kapuba pattant. A mérkőzés hátralevő részében az írek görcsösen támadgattak a pontszerzés reményében, a horvátok pedig jó katona módjára bekkeltek. Gól nem született, a horvátok győzelmével az írek már nézegethetik a csoportmeccsek után hazainduló járatokat.

Spanyolország – Olaszország 1-1 (0-0)
Írország – Horvátország 1-3 (1-2)

Hétfőn bemutatkozik a D-csoport is a Franciaország-Anglia és az Ukrajna-Svédország mérkőzéssel. Te megtetted már a tippjeidet az eb.hajraveszprem.hu-n?