Újra nyílt az A-csoport

A csehek nyertek, a lengyelek újabb pontot szereztek, még bármi megtörténhet. Beszálltál már a tippjátékunkba?

Kedden már a második kört kezdték meg a csapatok az Európa-bajnokságon. Az A-csoport első mérkőzésén Görögország és Csehország találkozott. A csehek az oroszoktól elszenvedett vereség után meglepően bátran és eredményesen kezdtek a görögök ellen. Hat perc alatt két gólt lőttek, amire korábban nem volt példa a kontinensviadalok történetében. A 3. percben Hübschman indította Petr Jiráceket, aki higgadtan lőtt a kapuba, majd Selassie paszából Václav Pilar mattolta a görög védelmet. A hátrányból való felocsúdáshoz kellett a görögöknek egy félidő, viszont a fordulást követően gyorsan nyílttá vált a találkozó, ami leginkább cseheknek volt köszönhető. Petr Cech összeakadt egy védővel, a kiejtett labdára Gekasz csapott le, és lőtte be az üres kapuba. A folytatásban a görögök görcsösen hajtottak az egyenlítésért, amire meg is volt a lehetőségük, de hiába indult Gekasz a leshatáron belülről, a francia partjelző lest intett.

Nem éppen lehetett barátságos mérkőzésként tekinteni a Lengyelország-Oroszország találkozóra a két ország „tradicionálisan jó” kapcsolata miatt. Az összecsapás már a mérkőzés előtt, az utcán elkezdődött a szurkolók között, az orosz kollégák kezdeményezésével, akik kisebb hadsereggel érkeztek. A lengyelek kezdtek jobban, mégis az oroszok szereztek vezetést Alan Dzagojev révén a 37. percben. A lengyelek Jakub Blaszczykowski bombájával egyenlítettek az 57. percben. A győzelemre megvolt az esélye minkét csapatnak, de egyik sem tudott gólt szerezni. Teljesen nyílttá vált a csoport, a görögöknek van a leghaloványabb esélyük a továbbjutásra, a lengyelek, az oroszok és a csehek is továbbléphetnek.

Görögország - Csehország 1-2 (0-2)
Lengyelország - Oroszország 1-1 (0-1)

Szerdán következik újra a B-csoport a Dánia-Portugália és a Hollandia-Németország mérkőzéssel. Tud-e újabb meglepetést okozni Dánia? Feláll-e a padlóról Hollandia? Megtetted mát tippjeidet az eb.hajraveszprem.hu-n?
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook