Veszprémi győzelem a serdülő EK-n

A veszprémi judokák négy bronzérmet szereztek a diákolimpián, Horváth Levente Európa kupa-győztes lett.

Június 2-án rendezték Cegléden az országos diákolimpiát a diák A-B-C korcsoport részére. A versenyen nagyszámú, népes mezőny gyűlt össze, a diák C korcsoportban több mint 180 judós tette próbára tudását.

A Veszprém Judo SE-t 13 sportoló képviselte: a C-korcsoportban Gazda Patrik, Csicsics Dániel, Hergovics Soma, Lőrincze Ditta, Jászvári Aliz, Lennert Vilmos és Répási Áron, a B-korcsoportban Kékesi Szabolcs, Takács Boglárka, Kondics Márton, az A-korcsoportban Hergovics Luca, Hajdu Balázs és Fehér Olivér.

A judokák küzdelmeit szakmai tudásukkal edzőik, Károlyi Gábor és Takács Attila a helyszínen segítették, aminek meg is lett az eredménye: Gazda Patrik, Lőrincze Ditta, Jászvári Alíz és Fehér Olivér is felállhatott a dobogóra, mindannyian a 3. helyen végeztek. Takács Boglárka és Hergovics Luca negyedik, Hajdu Balázs ötödik, Hergovics Soma hetedik lett.

Leendő nagy bajnokok első lépéseit láthatták mindazok, akik június 16-án és 17-én ellátogattak a győri Magvassy-sportcsarnokba, ahol az 5. Serdülő Judo Európa-kupa küzdelmeire került sor, 8 ország 292 judokája lépett tatamira.

A veszprémi judósakat 6 versenyző képviselte. Csuta Áron, Hajdu Balázs, Fülöp Bence, Ender Tamás és John Dávid ezúttal helyezetlenül zárták a küzdelmeket, de a veszprémiek nem maradtak érem nélkül. Horváth Levente őt győzelemmel nyerte a -45 kg-os súlycsoportot, aminek köszönhetően Európa kupa-győztes lett.
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook