Van mire emlékezni

Veszprémnek nem csak történelmi, de sporttörténelmi múltja is gazdag, melynek Sipőcz József munkássága állít emléket.

„Veszprém sportja ma éppúgy élő, mint ahogy e könyv által tárgyalt időszakokban volt. Léteznek kiemelkedően sikeres és kevésbé eredményes területei a veszprémi sportéletnek. Egy biztos azonban: Veszprém története elképzelhetetlen a veszprémi sport története nélkül”, olvasható a városunk gazdag múltját 1970 és 1984 között felidéző, Sipőcz József nevével fémjelzett kötet előszavában. A Porga Gyula által írt köszöntőből kiderül, hogy a sorozat most megjelent, június 20-án bemutatott hatodik részében a nagy sportoló egyéniségek mellett visszaköszönnek az egyesületi élet hétköznapjai is, mindez gazdag illusztrációval fűszerezve.


Porga Gyula

– Olyan hiánypótló könyvről van szó, mely amellett, hogy a jövőnek szól, városunk jövőjét is gazdagítja – emelte ki a polgármester a könyv bemutatója köré szervezett sajtótájékoztatón. Városunk első embere rámutatott, hogy Veszprém gazdag történelmi és sporttörténelmi múlttal is rendelkezik. „Jó végiglapozni a könyvet”, mondta, majd hangsúlyozta: bízik benne, hogy lesz majd olyan, aki folytatja a ’84-től tartó időszak bemutatását, hozzátette: az önkormányzat partner lesz a folytatásban.

http://vehir.hu/data/article/content_image/500x800/25933.jpg
Sipőcz Józsefné

A sajtótájékoztatón részt vett a februárban elhunyt sporttörténész, edző, elnök felesége is, aki köszönetét fejezte ki az önkormányzat támogatásáért, hozzátéve, hogy sokan segítettek a könyv megjelenésében. – Végigkísértem a könyvek megírását, megjelenését, az elején még első olvasóként vettem részt a munkálatokban, később már én vittem számítógépre a szövegeket – mondta Sipőcz Józsefné. „Sokan a fiatalságukat láthatják ezeken a lapokon”, hangsúlyozta.

http://vehir.hu/data/article/content_image/500x800/25934.jpg

Az 1970 és 1984 közötti időszakot felölelő kötetben megelevenedik a BVTC, a Veszprémi Volán SC sikereinek története, de megtaláljuk a Veszprémi Építőket is. A gazdagon illusztrált lapokon visszaköszönnek egyéni és csapatsportok is, tartalmas kikapcsolódást és visszatekintést nyújtva a városunk sportélete iránt érdeklődő olvasóknak.

Forrás: Balassa Gergő (vehir.hu), fotó: Kovács Bálint