Biztató eredmények Mannheimben

A junior világbajnokságra készülő Fertig Fruzsina és Gönczöl Máté mérette meg magát a kétnapos németországi viadalon.

Rangos junior atlétikai viadalt rendeztek a hétvégén Mannheimben, ahol a veszprémi színeket két sportoló képviselte. Fertig Fruzsina kalapácsvetésben 60,31 méterrel a második helyen végzett.

- Érettségiztem a héten és ezért fejben sajnos nem tudtam annyira itt lenni, és fáradt is voltam egy kicsit. Remélem, hogy mikor kell, ki fog jönni az az eredmény, ami érzem, hogy bennem maradt – nyilatkozta a masz.hu-nak Fertig Fruzsina.


Fertig Fruzsina jobbra

Gönczöl Máté 110 méteres gátfutásban mind az előfutamban, mind a döntőben egyéni csúcsot futott (ief. 13,73, d. 13,65), és két századdal maradt le a dobogóról, öt századra megközelítve a korosztályos magyar csúcsot.


Gönczöl Máté

- A verseny színvonalát mutatja, hogy a világ idei legjobb eredménye született a döntőben. Nagyon jól látszott, hogy min kell még javítani a következő napokban a VB előtt: viszonylag gyenge rajt után kellett felfutnom a többiekre – mondta a verseny után Gönczöl Máté.


A magyar küldöttség Mannheimben

A junior világbajnokságon öt veszprémi versenyző képviseli hazánkat. Pásztor Bence és Fertig Fruzsina kalapácsvetésben dobogós esélyekkel lép dobókörbe, Kéri Bianka 400 méteren, Gönczöl Máté 110 méter gáton döntőesélyes, akár a magyar csúcsot is megjavíthatják. Tóth Áron 10.000 méteren áll rajthoz elsőéves juniorként.