Újra táncvilágbajnokság Veszprémben

Érdemes kilátogatni a hétvégén a Március 15. utcai sportcsarnokba a modern táncsport kedvelőinek.

Az IFMD 2011. évi Közgyűlésének határozata alapján a Modern Táncsportok Nemzetközi Szövetségének 2012. évi világbajnokságait Magyarország rendezheti.

Az IFMD tagságának és a nevezett táncok számának növekedése miatt, idén az IFMD Művészi Táncterület legnagyobb eseményét külön választva rendezik meg az IFMD Sport Táncterület Világbajnokságától. Ily módon elkerülhetővé válnak a rendkívül hosszú versenynapok, míg a versenyzők és a zsűritagok jobban koncentrálhatnak az aktuálisan versenyző táncfajtákra.

Az IFMD megtartja a táncfajták és a kategóriák sorrendje tekintetében kialakult, jól bevált gyakorlatát. Június 23-án, az utánpótlás korcsoport versenyezhetett délelőtt, míg a versenyző korcsoport délután és este került sorra Balatonfüreden. A kategóriák sorrendje solo, duo, páros, kiscsoport és formáció volt, a művészi táncterület táncfajtái pedig betűrendben kerültek sorra.

A június 28 - július 1. között sorra kerülő sport táncterület VB-jének sorrendjét az IFMD a nevezések első összesítése után teszi közzé, annak érdekében, hogy a szállásrendeléshez a lehető legelőnyösebb megoldásokat választhassák a résztvevők.

A rendezvényről további információk a szeporszag-fesztival.hu weboldalon találhatók.