Átgázolt a Honvéd a Veszprémen

Az Európa Ligára készülő Budapest Honvéd kiütéses győzelmet aratott a felkészülés elején járó Veszprém FC ellen.

Nagyon nagy hőség fogadta a csapatokat a Bozsik Stadionban, s a Honvéd vezetői gyorsan meg is köszönték, hogy kérésükre elvállaltuk ezt a mérkőzést, hiszen mi csupán most kezdtük a felkészülést, míg a hazaiak tulajdonképpen már csúcsformában kell legyenek.
Vágó Attila a találkozó előtt elmondta, hogy arra kíváncsi, az új játékosok vajon milyen teljesítményt nyújtanak. Frissességre egyáltalán nem számított, ugyanis nálunk a fizikai felkészítés első napjai folynak.

Maga a mérkőzés kiegyenlített játékkal kezdődött, a félidő közepéig teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a piros-feketéknek. Aztán jött Délczeg és két kiugrást követően már kettővel vezettek a vendéglátók. Persze mindeközben mi sem tétlenkedtünk, előbb Leitold lőtt közvetlen közelről kapufát, majd Homma óriási helyzetet hagyott ki. Ahogy az lenni szokott, a Honvéd ismét betalált, de a lefújás előtt büntetőből Thiago még szépíteni tudott.
A folytatásban Vágó Attila négyet cserélt, bejött Renan Vinicius, Joaz Junior, Daniel Gomes és Mosberger Mihály, akik Császár, Szabó,Leitold és Homma helyére álltak be. Ez a váltás nagyon meglátszott a csapaton, hiszen a 49. percben Lovric, az 56. percben ismét Délczeg, az 58. percben Hídi, majd a 64. percben Diaby talált be a kapunkba, s máris 7:1-es vezetésnek örülhettek a hazaiak. Később hiába jöttünk helyre játékban - közben Leitold, majd Bali ismét pályára lépett Nikolin, illetve Császár helyett - a találkozó 74. majd 90. percében Nagy Krisztián duplázott, s állította be a 9:1-es végeredményt.
Legközelebb szerdán játszunk edzőmérkőzést, 18,00 órakor a Ferencváros vendégei leszünk az Üllői úti stadionban.

Budapest Honvéd - Veszprém FC 9:1 (3:1)

Bozsik Stadion 200 néző, vezette: Berényi (Vámos, Szalai)
Budapest Honvéd: Kemenes - Lovric, Ignjatovic, Debreczeni, Vidovic - Marshal, Ivancsics, Hídi - Tchami, Vernes - Délczeg
Veszprém FC: Tarczy - Nikolin, Császár, Eugene, Bosnjak - Szabó, Vágó, Leitold, Thiago - Bali, Homma

Gólszerzők: Délczeg (3), Nagy K. (2), Lovric, Hidi, Vernes, Diaby illetve Thiago.