Ha nyár, akkor „Mozdulj Balaton!”

Július 14-én kezdődött és szeptember elsején ér véget idén a „Mozdulj Balaton!” szabadidős sportprogram sorozat.

A helyi szervezők a szokásoknak megfelelően szombat délutánonként, illetve újdonságként két vasárnapi napon is várják a sportolni vágyókat Somogy, Veszprém és Zala megye Balaton-parti strandjain.

A programsorozat 2004-ben, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében és koordinációjával, az akkori Sport Minisztérium pénzügyi támogatásával, kilenc Balaton-parti település részvételével indult útjára. Ezután évenként folyamatosan újabb és újabb települések és strandok csatlakoztak. Az idén 31 település 35 strandján várják az érdeklődőket, a mozogni, sportolni vágyókat. Balatonfüred, Keszthely, Balatonszemes és Balatonszárszó két-két stranddal szerepel a programban. Ábrahámhegyen és Balatongyörökön új pályákat alakítottak ki erre az évre, az egyik legnépszerűbb helyszínt, a balatonboglári Platán-strandot viszont átépítik, így az idén kimarad a programból. Minden strandra jutnak majd vadonatúj sportszerek, elsősorban labdák.


Képek: mozduljbalaton.hu

A helyi szervezők már készülnek a kezdésre, és magyar, illetve angol nyelvű szórólap, illetve a rendezvény hivatalos honlapja (www.mozduljbalaton.hu) is segít abban, hogy az érdeklődők friss információkhoz jussanak. Az elmúlt hetek forró időjárása után valószínűleg jön az enyhülés, így jobban esik majd a mozgás is a vízpart mellett. A programsorozat egy része a londoni olimpiával egy időben zajlik majd, és a szervezők erre is gondolva olyan érmeket készíttettek erre a nyárra, amelyen az öt karika is helyet kapott.
Július 14-én volt az első olyan nap, amikor a strandokon kialakított sportpályákon, a helyi lehetőségeknek megfelelően kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágakban lesz lehetőség versenyek szervezésére, indítására.
A programsorozat a VIII. Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval ér véget szeptember elsején.

Mozdulj Balaton!

A résztvevő települések megyék szerint:

Veszprém
Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred (2 strand), Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonvilágos

Zala
Keszthely (2 strand), Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök

Somogy
Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonlelle, Balatonszemes (2 strand), Balatonőszöd, Balatonszárszó (2 strand), Balatonföldvár, Szántód, Zamárdi, Siófok

Az idei időpontok:
Július 14., 21., 28.
Augusztus 4., 11., 18., 25+ két vasárnap

Kezdési időpont: 13.00-tól (egyes helyszíneken a napok és a kezdési időpontok tekintetében is lehetnek eltérések!)

Szeptember 1.: Vonyarcvashegy, VIII. "Mozdulj Balaton!" Sporttalálkozó (a programsorozatban részvevő strandok csapatainak részvégelével)

További infromációk: mozduljbalaton.hu