24 órás kerekezés Zánkán

Július 24-25.-én, a Zánkai gyerektábor területén került megrendezésre az idény legnagyobb kerékpáros bulija, a 24 órás MTB Váltóverseny.

A nem mindennapi megmérettetésre a Nelsonosok is szép számmal neveztek különböző kategóriákban, és ha már elindultak, nem is adták alább 3 aranynál!


VKE-Nelson csapat

Szombat délben rajtolt a tömeg a legnagyobb kánikulában. A csapattagok általában 3-4 kör után váltották egymást, többet az égető nap és a poros pálya miatt a legedzettebbek sem nagyon tudtak megtenni egyszerre. Az egyéni versenyzők igyekeztek erejüket beosztani egészen másnap délig. A kövekkel, szúrós ágakkal teli pályán többször kaptak defektet a résztvevők, a kisebb esésék is gyakran előfordultak, szerencsére komolyabb baleset nem történt a verseny során. A szervezők igyekeztek mindenre odafigyelni, az éjjel közepén hirtelen feltámadó vihar miatt egy időre le is állították a futamot.


Varga Elemér

Ekkorra már az Elit vegyes kategóriában versenyző Nelson-csapat ( Albert Katalin, Pataki Gábor, Bokros Manassé, Kuntár Bence, Varga Elemér) már magabiztosan átvette a vezetést az igen erős ellenfeleikkel szemben és végül jelentős, 6 körös előnnyel nyerték a versenyt.


Felföldi Viktória

Aranyérmet kapott a VKE-Nelson női duója (Felföldi Viktória és Gedei Ildikó) akik hősiesen végigküzdötték a versenyt, egyikük gyulladt torokkal, másikuk sérült térddel.
Magabiztosan nyertek -157 megtett körrel- a Hobby 1 korcsoportban a veszprémiek fiataljai (Horváth Gergő, Horváth Marcell, Bedő Csaba, Német Bence, Nagy Benő, Bergmann Ernő) is.

Kiváló eredmények születtek egyéni kategóriában: Szűcs Soma a 7., Bollók Norbert a 8. helyre érkezett. Vegyes párosban pedig Magyar Dalma és Hornung András a 6. lett.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook