Félbeszakadt döntetlen

A VFC a Sopront látta vendégül, a találkozó 1:1-es eredménnyel végződött Homma büntetőjével.

Verőfényes napsütésben fogadta csapatunk a tegnapi napon egyik fő riválisát, a Soproni VSE gárdáját. A hűségvárosiak papíron habár búcsúztak a másodosztálytól, több visszalépés miatt jövőre is az NB II Nyugati csoportjában szerepelhetnek, így Vágó Attilának remek alkalma adódott feltérképezni egyik nagy vetélytársunkat.

A mieink a Tarczy - Nagy, Makrai, Császár, Leitold - Vágó, Molnár Z, Molnár T., Hevesi-Tóth - Szabó, Homma összeállításban léptek pályára. A mérkőzés elején kiegyenlített játék folyt a pályán. A 3. percben először a vendégek veszélyeztettek szabadrúgásból, majd egy perccel később Molnár T. jobb oldali elfutása után Szabó nagy erővel fejelt kapura, amit Boros hatalmas bravúrral hárított. Ezt követően ismét támadónk került helyzetbe, de lövése ismételten nem talált utat a kapuba. Az első félidő közepén kisebb fölénybe került a Sopron: előbb a középpályáról indulva hagytak ki nagy ziccert, majd 23 méteres lövéssel tesztelték Tarczyt. Az első félidő 18. percében aztán a vezetést is megszerezte a Soproni VSE: remek labdát kapott a vendég támadó térfelünk közepén, saját indítására ő csapat le leggyorsabban és Tarczyt megkerülve az üres kapuba helyezte a labdát, 0-1. 1 perccel később majdnem duplájára nőtt a vendégek előnye, azonban Tarczy hatalmas bravúrral mentett. A 33. percben nagy bedobást követően fejjel veszélyeztettünk, majd a 35. percben - vitatott szituációban- lesre hivatkozva érvénytelenítették gólunkat. Az első játékrészben több helyzet nem adódott, így 1-0-ás vendég vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre.


Fotó: archív (Hajráveszprém.hu)

A második félidő eleje aztán nagyon jól sikerült számunkra. A mérkőzés 46. percében Molnár T. elfutása után Homma elől szögletre mentettek a vendégek. A szöglet remekül kanyarodott a vendégek kapuja elé, tűzijátékot rendeztünk Boros kapuja előtt, de több lövésünket is sikeresen akadályozták meg a soproniak. Kezdtük abszolút átvenni a mérkőzés irányítását, közben cserékkel próbált vezetőedzőnk frissíteni:Leitold helyett Eugene, Molnár T. helyett Nikolin lépett pályára. Az 58. percben Hevesi-Tóth szabadrúgása centikkel kerülte el Boros kapuját. Mezőnyfölényünk a mérkőzés 63. percében érett góllá, ekkor Nikolin futott el a jobb szélen csak szabálytalanul tudták megállítani, tizenegyes. A büntetőt Homma a jobb alsóba vágta: 1-1.

Hevesi-Tóth és Nagy helyén, Osváth és Szöllöskei folytatta.
Ezt követően paprikássá vált a mérkőzés, a vendégek trénerének nem tetszett a játékvezető tevékenysége. A mérkőzés 80. percében aztán szabadrúgáshoz jutottunk 28 méterre a kaputól, Szabó Zs. készült elvégezni, amikor is lökdösődés támadt a 16oson belül. A játékvezető félrehívta a két érintett játékost, mire a pályán megjelent a vendégek szakvezetője Soós Imre, aki azt követelte a játékvezetőtől, hogy Eugenet állítsa ki, máskülönben lehívja a pályáról együttesét. A játékvezető mindkét játékost a pályán hagyta, mire Soós Imre csapatát letessékelte a pályáról, így érdekes módon 1-1-es állásnál, 10 perccel a vége előtt félbeszakadt a mérkőzés!

Veszprém FC - Soproni VSE 1-1 (0-1)


Fotó: veszpremfc.hu

Továbbra sincs megállás, ma este újabb felkészülési mérkőzés következik, 18,00 órától az Úrkút vendégei leszünk. A hazaiak a megyei I. osztályban szerepelnek és a legutóbbi három évben sorozatban meg is nyerték a bajnokságot. Vágó Attila szerint a magyar labdarúgásnak nagy szüksége van a hasonló települések csapataira, amelyek bástyái lehetnének ennek a sportágnak. Akkor lenne igazán jó, ha lenne annyi futballista gyermek, hogy pl: az Úrkút is vállalhatná az egy osztállyal feljebb történő indulást. Immár hagyomány, hogy az Ajka melletti településen is játszunk edzőmérkőzést, nagyon örülnék annak, ha a közeljövőben az ő csapatukból is kerülhetne játékos a Veszprém FC-be.

Csapatunknak minden bizonnyal jó lehetőség ez a találkozó arra, hogy mindenki ismét megmutathassa, játékban, fizikumban és mentálisan hol tart a felkészülésben. Köszönjük az úrkútiak meghívását, bízunk benne, hogy idén is jó hangulatú mérkőzést játszunk velük. A tegnap pályára lépők közül csak Eugene és Hevesi-Tóth, Nikolin, Szöllőskei és Osváth lesz a csapat tagja, mivel a tegnap kimaradóknak is szükségük van a játéklehetőségre.

Forrás: veszpremfc.hu