13-an vitték városunk hírnevét

Csütörtök este több százan köszöntötték a várszínpadon Veszprém városának olimpikonjait.

A Magyar Honvédség Napja eseménysorozatának keretében, a Várszínpadon köszöntötte a városi önkormányzat a Londoni Olimpián részt vett veszprémi sportolókat.

Mosonyi József műsorvezető konferálta fel városunk büszkeségeit: Rákos Patrik úszót és edzőjét, Szokolai Lászlót, Minczér Albert akadályfutót és edzőjét, Tóthné Stupián Anikót, Kovács Tamás maratonfutót és edzőjét Szemán Jánost, Orbán Éva kalapácsvetőt, továbbá a magyar férfi kézilabda válogatott Veszprémben játszó tagjait, Gulyás Pétert, Carlos Perezt, Ilyés Ferencet, Schuch Timuzsint, Laluska Balázst, Iváncsik Gergőt, Nagy Lászlót, Császár Gábor és Fazekas Nándort. A sportolókat és edzőiket olimpikonoknak kijáró taps fogadta.

A városvezetés részéről Porga Gyula polgármester mondott köszöntőt:

- Nagy öröm számomra ilyen kitűnő sportolókkal egy színpadon állni, megtisztelő, hogy én mondhatok köszönetet a kiváló sportteljesítményekért. Az elmúlt 20 év legjobb eredményét produkálta a magyar olimpiai csapat, aminek mi, veszprémiek is részesei lehettünk. Számomra az olimpia esszenciáját Fazekas Nándor nyilatkozata jelentette: amikor sörsdöntő hetest hárított, ő azt mondta, hogy az izlandi játékos belé dobta a labdát, pedig mindenki más úgy látta, hogy Nándi védte ki a lövést. Ez a nyilatkozat is mutatja, hogy a mi sportolóink óriási alázattal dolgoznak, nagy részük még fiatal, bizonyára sokszor fogunk még találkozni velük – mondta Porga Gyula, majd Brányi Mária alpolgármester segítségével ajándékokat adtak át az olimpikonokat, köztük Csík Richárd képzőművész grafikáit is.

Az ünnepségen a légierő-zenekar is közreműködött, majd a program a zenekar színvonalas koncertjével folytatódott. Az eseményen részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is.

Olimpiai köszöntő a várszínpadon

Hozzászólások

Nem is tudom mi a jó büdös pénzért küldték ki Tamást és Albertet?
Cher2012. december 13. 17:45
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook