Nehéz év, komoly célok

A Veszprém FC keddi szurkolói ankétján bemutatták a klub új játékosait, valamint az előttünk álló kulcsfontosságú szezon céljai kerültek előtérbe.

A Veszprém FC idénynyitó szurkolói ankétján - melyet a Cimbora Étteremben tartott a klub - az eltöltött közel két óra alatt mindenki választ kapott az őt érdeklő kérdésére. A klubot Garai Péter tulajdonos, Vágó Attila vezetőedző, a játékosok közül Molnár Zoltán, Leitold Tamás, Homma Kazuo, Szabó Zsolt, Ihász Patrik, valamint Horváth Győző klubigazgató képviselte. Az eseményt Mosonyi József nyitotta meg, majd a bajnokság átszervezését ismertető tulajdonosi tájékoztatással folytatódott.

Garai Péter ismertette az MLSZ versenyrendszerében bekövetkezett változásokat, egyben kifejezte örömét, hogy informálhatja a szurkolókat. Reményei szerint egyre több televíziós közvetítés lesz az NB-II-es mérkőzésekről is. Cél az első ötbe kerülés és az, hogy ezzel biztosítani tudjuk a további másodosztályú szereplés lehetőségét. Ez a későbbiekben ugyanis lehetőséget adhat egyéb fejlesztésekre is az infrastruktúra tekintetében. Bejelentette, hogy klub ettől az évtől átvette a veszprémi női labdarúgás működtetését is.


Forrás: veszpremfc.hu

Vágó Attila: Törekedtem arra, hogy új és régi, illetve fiatal játékos is képviselni tudja a csapatot ezen az ankéton. Egyértelmű cél a csapat előtt a 2-5. hely megszerzése, mert az osztályozó mérkőzések magukban hordozzák a veszély lehetőségét, hiszen egyes, várhatóan NB-III-as bajnokcsapat költségvetése és játékosállománya már most erősebb, mint egy-két jelenlegi másodosztályú gárdájáé. Sajnos az NB-I-es együttesek második gárdáinak szereplése tekintetében az MLSZ az ő kéréseiknek tesz eleget, pedig mi kifejezetten kértük, hogy szombati napokon játszhassunk, de sajnos bizonyos fordulókban vasárnap kell pályára lépnünk. Ha Lang Ádám és Thiago jelenleg is a csapat tagjai lennének, akkor bátran kijelenthetem, hogy a bajnoki címért küzdhetnénk. Thiagoban nagyot csalódtam, hiszen minden segítséget megkapott, szombaton még kérdezte, hogy mikor lesz hétfőn edzés, de másnap már Cipruson volt a családjával együtt. A klub segített abban, hogy a családja is Magyarországra kerülhessen, ennek ellenére úgy érzem, hogy cserben hagyott bennünket. Úgy gondolom, hogy 10 csapat esélyes arra, hogy az első ötben végezzen, nagyon-nagyon nehéz szezon áll előttünk. Remélem, hogy a sérültek mielőbb felépülnek, és teljes csapattal tudunk majd küzdeni az első ötbe kerülésért.

Ezt követően Vágó Attila bemutatta a csapat 10 új igazolását.

A 10 új igazolás

Nagy Ádám: 22 éves, a Győr első keretéhez tartozott, jobbhátvéd. Még fiatal, így nagy hasznára lehet a csapatnak a jövőben.
Eugene: mérkőzéshiánnyal érkezett Siófokról, és sajnos meg is sérült, az első két-három meccsen nem valószínű a pályára lépése.
Makrai László: belső védő, ő Lang Ádám pótlására érkezett.
Mosberger Mihály: a Puskás Akadémián nevelkedett, nagyon fiatal játékos, kap egy bizonyítási lehetőséget, hogy megmutassa játéktudását.
Molnár Tibor: jobbszélső, nagyon gyors és az érkezésével egy egészséges versenyhelyzet alakulhat ki ezen a poszton Nikolinnal.
Vágó Levente: védekező középpályás, 20 éves. Ő nehezebb helyzetben van a társainál, mert könnyebben kerülhet ki a csapatból, mint esetleg a többiek, az apa-fia viszony miatt.
Nyitrai Ádám: ballábas középpályás, szintén Győrből érkezett, tehetséges fiatal futballista.
Homma Kazuo:
régóta ismerem, nálam játszott először Szegeden. Példaként állíthatom a hozzáállását a többiek elé, gólokat várok tőle. Sajnos megsérült a kupamérkőzésen, így minimum öt hetet ki kell hagynia.
Szabó Zsolt: szintén NB-I-es múlttal rendelkezik, a Kazuoval belső csatárpárost alkotnának, szerintem ők ketten a legerősebbek együtt ezen a poszton az NB-II-ben. Bár időközben kapott a miénknél jóval kedvezőbb ajánlatot, de tartotta a szavát és velünk maradt.
Hanák Attila: a saját utánpótlásunk tehetsége, nagyon szívesen számítok ezekre a fiatalokra. Osváth és Ihász példájából is tanulhatnak, hiszen ők megragadtak az első keretben. Rajta kívül néhányszor velünk edz majd Sipos, Simon Benjamin és Simon Dávid, illetve Zömbik Dávid.

A jelenlevő játékosok rövid bemutatkozása, eszmecseréi után Mosonyi József bemutatta az új klubigazgatót, aki március óta dolgozik a csapat mellett, majd átadta neki a szót:

Horváth Győző: A klub sajnos nem rendelkezik azzal az elismertséggel a városban, amit egyébként megérdemelne. Éppen ezért a legfőbb célunk, hogy bekerüljünk a rágió társadalmi és üzleti vérkeringésébe és egy erőteljes imidzs építésbe kezdjünk. Támogatói Klubot kívánunk létrehozni, amelyben pontos képet kapnának az együttműködő partnereink a klub életéről, gazdálkodásáról, s bizonyos döntéseket közösen hozna meg ez a grémium. A tervek szerint október 13-án egy egész napos rendezvény keretében emlékeznénk meg a veszprémi labdarúgás 100 éves évfordulójáról, ahol megmutathatják magukat a legkisebb futballisták, a női csapat és természetesen a bajnoki mérkőzést megelőzően az egykori NB-I-es csapat játékosai is. Szeretnénk megtartani a Társadalmi Felelősségvállalás Napját ahová várunk minden magánszemélyt, a helyi civil szervezeteket és a játékosokkal közösen csinosítanánk ki az Egyetemi Stadiont és környékét. A tervek között szerepel egy rendszeres rendezvénysorozat is, ún. Szurkolói Esteket tartanánk havi rendszerességgel, ahol a csapat egy-egy képviselője mellett érdekes embereket is meghívnánk. Természetesen minden lehetőséget megragadunk arra, hogy kitérjünk a város egyéb csapatainak meccsei elől és szurkolóink komfortérzetének javítása érdekében mobil büfé is üzemelni fog a hazai mérkőzéseken. A belépőjegyek egységesen 700.- Ft-ba kerülnek majd és az éves bérlet ára is alacsony lesz, mindössze 7.000.- Ft. A bérletek esetében lesz lehetőség kedvezmény igénybevételére is.

Garai Péter zárásként elmondta, hogy Veszprémben szerepel a legtöbb helyi kötődésű labdarúgó és szinte egyedüliként a mezőnyben, nem tisztán profi játékosokból áll a csapat.