Újra NBI-es foci Veszprémben

Augusztus 27-én rajtol a 11 csapatos futsal NBI, melynek tavalyi NBII-es győzelmének köszönhetően tagja az 1. Futsal Club Veszprém is.

- Július elején kezdtük meg a felkészülésünket, lázas munka folyt a szakmai és a háttér munkában is, hiszen az NBI új kihívásokat állított a klub elé. Kötelező három utánpótlás csapatot indítani (U19, U17, U15), ennek a szervezését Finta Péter vállalta fel, aki a klub utánpótlásért felelős. Ez nem kényszer, hiszen az egyesület tervei között szerepelt az utánpóltás képzés elindítása, tárgyalásban vagyunk több egyesülettel és iskolával, akik a bázist jelenthetik a jövőben – tájékoztatott Rajki Tamás, a klub ügyvezetője.

A nyár folyamán történtek változások a keretben, de ősztől is igazi veszprémi csapatot láthatnak a szurkolók.

- Továbbra is tartjuk magunkat az elveinkhez, a játékosok nagy része veszprémi kötődésű, így a veszprémi USE-val együttműködve tehetséges fiatalokkal erősítettünk, illetve Bakay Ferenc és Farkas László csatlakozott a csapathoz. Finta Péter és Pálfi Róbert a futsalt helyezték előtérbe a pályafutásukban, mindketten edzősködnek is a klub utánpótlásában. A csapat gerincét sikerült együtt tartani, a közel két hónapos felkészülés során mindenki átérezte az idei szezon fontosságát. A klubvezetés elvárása nem lehet más az első évben, mint a biztos bentmaradás kiharcolása. Reális képet az erőviszonyokról egy félév után kaphatunk – magyarázta Rajki Tamás.


Rajki Tamás

A mérkőzéseket az MLSZ szigorú követelményei miatt a Március 15. úti sportcsarnokban játssza a csapat továbbra is hétfőnként, a várható kezdési időpont 18:30. Az első fordulóban a Berettyóújfalu ellen kezd az FCV hazai pályán, 18:30-kor.

- A meccs pikantériája, hogy a tavalyi kupadöntőn súlyos vereséget szenvedtünk, amiért szeretnénk visszavágni. A többéves rutin miatt természetesen ők az esélyek, de mindent megteszünk, hogy meglepetést okozzunk. A mérkőzésre a belépés ingyenes, várjuk szeretettel a szurkolóinkat, akik buzdításukkal hozzásegíthetik a csapatot a sikerhez – mondta Rajki Tamás.

1. Futsal Club Veszprém – Berettyóújfalu 08.27. (hétfő) 18:30, helyszín: Március 15. úti sportcsarnok
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook