Tájkerékpár-vb: sikeres rendezés, elégedettség minden szinten

Különleges helyszíneken, szokatlan feladatokkal rendezték meg az első magyarországi tájékozódási kerékpáros világbajnokságot, amely mind a résztvevők, mind a nemzetközi szövetség elismerését kivívta.

A Magyar Tájfutó Szövetség rendezésében megtartott vb-n 31 ország 480 versenyzője mérte össze tudását Veszprémben és környékén, hat napon át. Érkeztek sportolók többek között Ausztráliából, Új-Zélandról, Brazíliából, Japánból, Tajvanról és az Egyesült Államokból is.

A világbajnokság legsikeresebb magyar versenyzője Cseh Veronika lett, aki hosszú távon, sprintben és középtávon is aranyérmet szerzett - ismertette az elnök. Hozzátette: a résztvevők az utóbbi évek legélvezetesebb versenyének tartották a veszprémit, mivel egyrészt különleges helyszíneken - katonai gyakorlópályán, NATO-lőtéren, a Balaton-felvidéken, városokban - zajlott, másrészt a szervezők különleges feladatot is kitaláltak, a szokásostól eltérően ezúttal ugyanis domborzatolvasással is kellett ellenőrzőpontot keresni.


Fotó: mtbo.hu

A tájkerékpáros versenyt általában hagyományos útvonalakon, utakon rendezik meg; a versenyzők a rajtnál kapják meg a feladatot, térkép segítségével kell meghatározott sorrendben, de tetszőleges útvonalon megtalálniuk az ellenőrző pontokat, és mivel 2-3 percenként indítják őket, nem látják egymást, csak magukra hagyatkozhatnak, és természetesen a leggyorsabb győz - mondta Metz Miklós a fiatal sportágról.

A szervezés nemcsak a sportolók, hanem a nemzetközi szövetség Veszprémben ülésező tagjainak tetszését is elnyerte, és arra bíztatták a házigazdákat, hogy induljanak a két év múlva sorra kerülő Európa-bajnokság rendezési jogáért.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook