Meglepték a favoritot

Bravúros döntetlent játszott az NBI nyitó fordulójában az 1. FCV a sokkal esélyesebbnek tartott Berettyóújfalu ellen.

A kupagyőztes Berettyóújfalu csapatát fogadta az 1. Futsal Club Veszprém, az együttes fennállásának első élvonalbeli bajnoki mérkőzésén. A találkozót több száz szurkoló tekintette meg, akik a látványos, ötletes megoldásokat rendre tapssal és ovációval jutalmazták.

A kezdő sípszó után gyorsan egymásnak estek a csapatok, a vendégek esélyeshez méltóan, kezdeményezőként léptek fel, de az újonc veszprémi csapat sem ijedt meg ellenfelétől, így egy nagy iramú mérkőzést láthattak a kilátogató nézők. Mindkét fél rendkívül szervezetten védekezett, a félidei gólnélküli döntetlenhez kellettek Kasza Viktor hatalmas védései is. A félidő hajrájában több ígéretes veszprémi támadás is kialakult, így bizakodva várhattuk a folytatást. A szünetben az előző szezonhoz hasonlóan az Angel Chearleeders tánccsapata szórakoztatta a nézőket.

A második játékrész elején a vendégek léptek fel támadólag, a veszprémiek hősiesen védekeztek. A 36. percben egy pontatlan kapuskidobásra csapott le a Berettyóújfalu és egy gyors kontrából Kiss Attila megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). A veszprémiek azonban nem nyalogatták sokáig a sebeiket, egy perccel később Hazuga Soma váratlanul, egy berúgást egyből a kapunak tűzött, és a kissé figyelmetlen vendég hálóőr hibájának is köszönhetően egyenlített az FCV (1-1). A szemfüles gól feldobta a csarnok hangulatát és a veszprémiek támadó kedvét is, akiknek több komoly gólszerzési lehetősége is adódott. A vendégek is mindent megtettek a győzelemért, összességében több helyzetet dolgoztak ki, de a veszprémiek által kiharcolt döntetlen mindenképpen megérdemelt.

1. Futsal Club Veszprém - MVFC-Berettyóújfalu 1:1 (0:0)

Veszprém: Kasza - Pálfi, Finta, Bakay, Szabadfi, csere: Marosvölgyi, Tar, Hazuga, Vas, Farkas, Weisz, Sárdi
Vezetőedző: Németh Gábor

Berettyóújfalu: Tihanyi - Trecsényi, Lovas, Nagy I., Rábl, csere: Szécsi, Gál, Szabó P., Kiss, Siska, Da Silva Wellington
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerzők: Hazuga a 37., illetve Kiss a 36. percben.
Sárga lap: Weisz a 13., Pálfi a 33., Farkas a 36., Bakay a 40. percben.

galeria_247

Képgaléria