Négygólos vereség Gyirmóton

Csak szépíteni tudtak a veszprémiek a Gyirmót elleni mérkőzésen, amely a hazai csapat 4:2-re nyert meg.

A kezdőrúgást megelőzően a hazai csapat a sérült Tarczy Pál számára feliratozott mezt adott át ajándékba csapatkapitányunknak. Rendkívül megható gesztus volt ez a Gyirmót vezetői és játékosai részéről. Az 1. percben Molnár Tibor futott el a jobb oldalon, beadása középen Szabó Zsoltot találta meg, aki fél fordulatból a kapusba lőtt. A lelátón mintegy 15 veszprémi szurkoló hangosan bíztatta csapatunkat, így a hangulatra sem lehet panasz. A 7. percben a Gyirmót megszerezte a vezetést. Cseri végzett el a bal oldalról szabadrúgást, s az érkező Magasföldi a kapu bal felső sarkába csúsztatott (1:0). Az első negyedóra végén a jobb oldalon vezetett gyors támadást a Gyirmót, Cseri közvetlen közelről tudott lőni, Kiss Máté azonban bravúrral védett.

A 20. percben megduplázta előnyét a hazai gárda. Szintén a jobb oldalon vezettek támadást a hazaiak és egy visszagurított labdát Oross lőtte 10 méterről a kapu közepébe (2:0) Az első játékrész lefújása előtti 5 percben öt szögletet is elvégezhettek a veszprémiek, veszélyesebbnél veszélyesebbeket, de több esetben is a hazai védők önfeláldozó bevetődése, vagy Holczer bravúrja kellett ahhoz, hogy megőrizzék kapujukat a góltól. Sajnos egyik esetnél sem volt szerencséje a bakonyiaknak. Az első 45 percben nem hozott szerencsét a vadonatúj, tiszta sötétkék Hummel szerelés, minden lehetőséget elpuskázott a VFC, míg a Gyirmót két gyors gólt tudott szerezni.

Az 50. percben Császár mentett egy beadásnál, de lábáról középre pattant ki a labda, az érkező Cserire senki sem figyelt és Kiss Máté kapujának jobb oldalába lőtt (3:0). Az 53. percben végre siker koronázta próbálkozásainkat, egy szép támadás végén Homma gurított okosan Holczer kapujának jobb alsó sarkába (3:1). Az 55. percben cserélt Vágó Attila, Makrai és Molnár Tibor jött le, helyettük Eugene és Nikolin lépett pályára. A 65. percben Cseri passzolt Csizmadiának, aki becselezte magát a 16-oson belülre, majd két védőt elfektetve 5 méterről, a jobb oldalról a hosszú, jobb alsó sarokba lőtt.

A mérkőzés utóbbi 15 percében többet birtokolta a labdát a VFC, de a hazaiak minden megindulásában benne volt a veszély. A 82. percben Nagy Ádám csapott le egy labdára a tizenhatos vonalánál, egyből lőtt, a labda centikkel kerülte el a jobb kapufát. A 87. percben Szabó Zsolt küzdőképességét dícséri, hogy egy hosszú előreívelésnél nem hagyta a kapust és a védőt tisztázni, s berobbanva a hálóba gurított (4:2)

Mérkőzéstükör

Vágó Attila: A mérkőzés bizonyos szakaszaiban többet birtokoltuk a labdát és a meccs helyzetét is mi hagytuk ki az első percben, ennek ellenére el kell ismernem, hogy a hazaiak jobb teljesítményt nyújtottak csapatomnál. Hiába megfelelő a támadójátékunk, ha a védekezésünk nem tökéletes, hiszen a rúgott góljaink ellenére több esetben is a saját hiábáinknak köszönhetjük a kapott találatokat. Most az a legfontosabb feladat, hogy a védekezést rendbe tegyük, hiszen már a következő fordulóban is rangadót játszunk az Ajka ellen, ahol mindenképpen három pontot kellene szereznünk!

Gyirmót FC Győr - Veszprém FC 4:2 (2:0)

Gyirmót: Holczer - Gévay, Molnár, Laki (Lázár az 59.), Oross (Ferenczi a 67.) - Regedei, Illés, Cseri, Magasföldi (Tóth N. a 79.) - Balog, Csizmadia.
Vezetőedző: Csank János

Veszprém: Kiss - Nagy, Császár, Makrai (Eugene az 54.), Bosnjak (Leitold a 72.) - Molnár T. (Nikolin az 54.), Molnár Z., Vágó, Hevesi-Tóth - Homma, Szabó Zs.
Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerzők: Magasföldi a 7., Oross a 21., Cseri az 51., Csizmadia a 66. percben, illetve Homma az 54., Szabó Zs. a 88. percben.
Sárga lap: Regedi a 63. percben, illetve Vágó az 57., Eugene a 60. percben.