Újabb döntetlen a futsalosoknál

Bényi mesterhármasa, Finta duplája és Szabadfi góljával döntetlen mérkőzést játszottak a veszprémi futsalosok a MAFC otthonában.

Remekül indult a mérkőzés, hiszen csapatunk a 4. percben egy begyakorolt figura végén Szabadfi jóvoltából megszereztük a vezetést. Sőt erős nyomás alatt tartva a hazai kaput több lehetőségünk is adódott és kezünkben tartottuk a mérkőzést.

A 9. percben egy veszélytelennek gondolt szituációból egyenlített a hazai csapat, ami sajnos visszavetette a mieinket és lendületbe hozta a MAFC-ot. Az első játékrész második felében 5 perc alatt további 4 gólt kaptunk és így 5:1-es eredménnyel vonulhattunk pihenőre.

A szünetben edzőink igyekeztek rendet tenni a fejekbe és kapuscserével is frissítették az FCV-t.


fotó: archív

A második félidőben a biztos vezetés tudatában a hazaiak igyekeztek tartani a labdát, a mieink becsülettel küzdöttek. A 31. perctől igazi futsal mérkőzés kerekedett, amikor Bényi lövése vágódott a kapuba a felső lécről. Sajnos hamar jött a válasz és így 6:2-es vezetésnél elveszni látszott a mérkőzés.

Szerencsére csapatunk megmutatta, hogy tud küzdeni és Sárdi remek védései is visszaadták az önbizalmat az FCV-nek. A 34. és 35. percben Bényi vette be a hazaiak kapuját (egyiket büntetőből). Óriási erőket mozgósítva jött Finta és a 36., 38. percben lőtt góljaival egalizálta az eredményt. A hazaiak két tízméterest is kaptak a hátralévő 2 percben, de Sárdi a helyén volt és remekül hárította őket.

Összességében keretbe foglaltuk a mérkőzést, ahol az első és az utolsó 10 percben bizonyítottuk, hogy számolni kell velünk az NB 1-ben is. A köztes időben kiütközött a rutintalanságunk, ami sok munkával javítható!

A következő fordulóban se lesz könnyebb dolgunk, hiszen (2012.09.10. 18.30) a tavalyi meglepetéscsapatot, az Újszegedi TC-t fogadjuk a Március 15. úti Sportcsarnokban.

MAFC BME Docler Akadémia - 1. Futsal Club Veszprém 6:6 (5:1)

MAFC: Gremsperger - Csernai, Szabó Z., Öreglaki, Sivák, csere: Rajnay, Máthé, Fazekas, Kertész, Andorka, Munkácsi, Varró
Vezetőedző: Csernai Gábor László

Veszprém: Kasza - Bényi, Finta, Bakay, Szabadfi, csere: Sárdi, Pálfi, Tar, Hazuga, Vas, Farkas, Weisz
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Szabó Z. a 9. és a 31., Kertész a 13., Csernai a 16. és a 18., Gremsperger a 17. percben, illetve Szabadfi a 4., Bényi a 31., a 34. és a 35., Finta a 36. és a 38. percben.
Sárga lapok: Szabó Z. a 20., Rajnay a 25., Öreglaki a 34., Gremsperger a 35., Csernai a 36. percben, illetve Pálfi a 39. percben.

Forrás: futsalveszprem.hu