Szombaton megyei rangadó

Szombaton 15:30-kor fogadja a Veszprém FC az Egyetemi Stadionban a remekül rajtoló és egyben megyei rivális FC Ajka együttesét.

Ellenefelünk jelenleg harmadik a tabellán, két győzelmet szerzett és egyszer játszott döntetlent. Eredményeik tiszteletet parancsolnak, hiszen letudták már a Tatabánya és a ZTE, valamint idegenben a Szigetszentmiklós együttesei elleni mérkőzéseket. Szombati vendégünk vezetőedzőjét, Németh Zoltán kérdeztük arról, hogy mit vár az összecsapástól. 

Németh Zoltán: "A nyáron kerültem Ajkára, de tisztában vagyok azzal, hogy a Veszprém FC elleni találkozók megyei rangadónak és igazi presztizs mérkőzésnek számítanak. Mindkét csapat egyértelmű célja, hogy a bajnokság végén az első ötben végezzen, így kiélezett csatára és nem mellesleg jó játékra számítok. Számunkra minden mérkőzésen a győzelem a cél, s játékosaimtól továbbra is alázatos futballt várok. Sajnos a ZTE elleni mérkőzésen megszerzett győzelem sokba került, hiszen Major és Pákai is sérülést szenvedett és Mihalecz is a maródiak listájára került. Kovács Zsolt pedig sajnálatos autóbelesete következtében műtéten esett át, így rájuk nem számíthatok. A Veszprém FC kimondottan jó csapatnak tartom, a szurkolók minden bizonnyal jól szórakoznak majd a mérkőzésen!"

Vágó Attila is elmondta véleményét a szombati rangadóval kapcsolatban. Trénerünk biztos benne, hogy rendkívül motivált hazai játékosok lépnek majd pályára, de úgy gondolja, hogy az ellenfél is ugyanígy tesz majd.

Vágó Attila: "Ugyanaz a véleményem, mint az Ajka edzőjének, valóban megyei rangadóra kerül sor. Fontos megjegyeznem, hogy ez nem háború, hanem két csapat sportszerű mérkőzése, ahol a játékosok jó viszonyt ápolnak egymással. Ebből kifolyólag be akarják egymásnak bizonyítani, hogy ők a jobbak. Ez így van rendjén, ilyen mérkőzéseken nem számít a helyezés és a pontszám, mindig az adott időpontban meglévő forma. A meccsen az a csapat nyer, amelyik jobban akarja a győzelmet. Nekünk nagy szükségünk van a három pontra, hiszen ellenfelünkkel együtt ott szeretnénk lenni az egycsoportos NB-II-ben. Mivel két megyei csapatról van szó, ezért biztos vagyok benne, hogy mindkét együttes a riválisai ellen is mindent megtesz azért, hogy jövőre is lehessen Ajka-Veszprém összecsapás a bakjnokságban. Az Ajka tavaly is erős csapat volt, posztokra igazolva (Czanik, Kanta, Sowunmi) még erősebbek lettek. Számunkra ennek ellenére nincs más cél, mint megszerezni a három bajnoki pontot."

A Veszprém FC hazai találkozóira szóló éves bérletek (14 mérkőzés) megvásárolhatók a Wartha Vince u. 3. szám alatti klubirodában, valamint a mérkőzések előtt a jegypénztárban 7.000.- Ft-os áron. A belépőjegyek egységesen 700.- Ft-ba kerülnek, a hölgyek és a 14 alatti gyermekek térítésmentesen látogathatják a mérkőzéseket!

Veszprém FC - FC Ajka 2012.09.08. 15:30, helyszín: Egyetemi Stadion