Fáradtságos döntetlen

A megyei rangadó nagy részét a vendég FC Ajka uralta, a veszprémi védelemnek és a kapusok teljesítményének köszönhetően pontot mentett a VFC.

Szép számmal jelentek meg nézők szombaton a 15:30-kor kezdődő Veszprém FC-FC Ajka mérkőzésen, a vendégszurkolóknak még ingyen buszjáratot is indítottak a rangadóra.

A mérkőzést a vendégek kezdték lendületesebben, mindjárt a 3. percben Kissnek kellett hárítania egy veszélyes szabadrúgást, majd a 9. percben szinte megismétlődik a jelenet, ekkora akcióból támadtak az ajkaiak, az egyik védőnk fejelte ki a kapuból, majd a kipattanó labdát egy ajkai fejelte kapura, de azt már Kiss hozta le és vágta előre. A 23. percben Szabó sárgalapját egy veszélytelen szabadrúgás követte. A félidőben utolsó érdemes megmozdulás is az Ajkáé volt, ám Kiss ismét védeni tudott.


Forrás: veszpremfc.hu

A fordulást követően továbbra is a vendégek játszottak kezdeményezőbben, ellenben a 49. percben mindenki megállt. A veszprémi kapu előtt Kiss ment ki egy labdára, ugrás közben viszont egy ajkai térdét találta el, és az ütközést követően el is vesztette eszméletét. Ahogy a közeledő bíró, és a veszprémi csapatkapitány, Molnár Zoltán közeledett a kapushoz, észlelték, hogy nagy baj van, és egyből a kispad felé intettek. A vendégek orvosának köszönhetően Kiss gyors segítséget kapott, miután magához tért lekísérték a pályáról, majd nem sokkal később mentő szállította a veszprémi kórházba, ahol agyrázkódás miatt benntartják éjszakára megfigyelésre, de legutóbbi értesülések szerint csak elővigyázatosságból, a kapus jól van.

A kényszerű csere révén Kádár állhatott a veszprémi kapuba, különösebb gondot azonban már nem okoztak neki sem a támadások, a 72. percben az ajkaiak óriási lehetőséget hagytak ki, mikor játékosuk ahelyett, hogy a vetődő Kádár felett átemelte volna a kapuba a labdát, a kapusba vezette azt, aki könnyedén fogta és adta előre. A 89. percben szintén ajkai helyzet ment a kukába, mikor elég veszélyes helyről rúghattak szabadrúgást, ehelyett egy borzalmas beadás lett belőle, aminek a vége egy hatalmas melléfejelés. Az 5 perces hosszabbítás végén a jóformán egyetlen igazi veszprémi helyzetet láthattuk, gól azonban nem született ebből a megmozdulásból sem, amit aztán fejét fogva bánt minden egyes csapattag. A győzelem sajnos nem sikerült a csapatnak, de legalább pontot mentettek.

Veszprém FC - FC Ajka 0:0

Veszprém: Kiss (Kádár az 52.) - Nagy, Császár, Makrai, Bosnjak - Molnár T. (Nikolin a 46.), Molnár Z., Vágó (Eugene a 74.), Hevesi-Tóth - Homma, Szabó Zs.
Vezetőedző: Vágó Attila

Ajka: Jánosa - Subicz, Mihalecz (Sowumni a 62.), Szabó L., Horváth A. - Kovács Sz., Gunther Zs., Sallér, Czanik (Szabó P. a 74.) - Kanta, Major
Vezetőedző: Németh Zoltán