Airsoft nyílt nap

A hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő katonai szimulációs játékot szombaton próbálhatják ki az érdeklődők.

Szeptember 15-én, 9:00 és 18:00 között, a veszprémi, volt Jutaspuszta-Újmajor katonai bázison három Airsoft sportegyesület (Blackwater SE, Hobbilövész SE, K.I.N.G. SE) szervezésében ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Airsport sporttal, a felszerelésekkel, a kiegészítőkkel és a fegyverekkel. Alkalom nyílhat a játék kipróbálására is, de ezek mellett lesz Airsoft bemutató, videó vetítés, illetve a rendezvény teljes ideje alatt szívesen válaszolnak a szervezők a felmerülő kérdésekre.


Fotó: Sántha Balázs

Sipos István szervező elmondása szerint a valódi körülményeket szimuláló, hóban-sárban, játék légfegyverekkel vívott harc sok fiút és lányt (!) vonz, de az Airsoft mégis a szabad levegőn, aktív mozgással, közösségben eltöltött kikapcsolódásról szól. Közösségük összetartó ereje a játék-és biztonsági szabályok szigorú betartásából, a becsületes játékból és a játékostársak, szervezők tiszteletéből eredeztethető.

A rendezvény látogatása ingyenes! A szervezők lehetőséget biztosítanak a játék kipróbálására: 1 óra játék mindössze 1.000 Ft/fő.

A szervezők kérik, hogy - igényfelmérés céljából - a játékigényeteket jelezzétek előre az info@kingse.hu mail címen.

Helyszín

A Front Veszprém (Jutaspuszta Újmajor katonai bázis)

Megközelítés kocsival: http://tinyurl.com/3ggxe57

Megközelítés busszal: 1-es helyijárat (Színház-Hotel-Aut.áll.- Vasút áll.- Jutaspuszta)
menetrend: http://www.balatonvolan.hu/ez/pages/helyivp/9101O.pdf

Mit érdemes tudni az Airsoftról?

Az Airsoft katonai szimulációs extrémsport hazánkban a 2000-es évek elején-közepén indult hódító útjára, de a mai napig jobbára ismeretlen a szélesebb publikum számára. Annak ellenére is, hogy az ország minden területén működnek kisebb-nagyobb közösségek és sportegyesületek, amelyek a sportélet szervezésével és biztonságos, legális játékkörülményeket teremtve hétvégenként több száz fiatalt és öreget mozdítanak ki a hétköznapok forgatagából.

Az Airsoft játékosok terepruhába bújva, katonai taktikákat utánozva kúsznak-másznak, futnak és őrködnek végig néhány órát vagy akár több napot is. Cél, hogy az Airsoft-ban használatos alacsony energiájú légfegyverekből kilőtt, 6mm átmérőjű, biológiailag lebomló gömblövedékkel eltaláljuk az ellenfél csapatának játékosát. Természetesen mindehhez kötelező védőfelszerelés a - magasabb kívánalmaknak is megfelelő - mechanikai védőszemüveg.