Vereség a nyugati rangadón

A Haladás csapata 6-4-es arányban legyőzte az újonc veszprémi futsalcsapatot, így a házigazdák begyűjtötték első pontjaikat.

Látványos, változatos mérkőzés után pont nélkül távozott csapatunk Szombathelyről. A meccs elején érződött a nagy tét, mindkét csapat a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt és abból igyekezett támadásokat vezetni. Az első találatot a hazaiak szerezték a 6. percben, sőt a 9. percben tovább növelték előnyüket. Szerencsére tudtunk váltani és Szabadfi találatával szépítettünk, sőt Finta egyenlített is rá egy percre. Sajnos az ág is húzza csapatunkat és Sárdi egy kijövetel után sérülten bicegett le a pályáról.

A hazaiak egy szögletvariáció után ismét előnyhöz jutottak, amit Vas határozottságának köszönhetően sikerült egalizálni. A szünet előtt egy vétlen kezezést piros lappal „jutalmazott” a bíró (Kasza Viktornak kellett előbb pihenőre vonulni) és ezzel komoly indulatokat keltett a pályán és azon kívül. A sérült Sárdi állt vissza a kapuba és igyekezett hárítani a lövéseket. Az emberelőnyös helyzetet az utolsó másodpercekben értékesítette a HVSE.


Fotó: archív

A második félidőben kiegyenlített játék folyt és Vas révén sikerült egyenlítenünk. A hazaiak ezután fokozott rohamokat indítottak, de csapatunk a régi masszív védekezését idézve küzdött becsülettel, sőt gólszerzési lehetőségünk is adódott. A 36. percben egy szintén vitatható szabadrúgást ítéltek a játékvezetők, amit Jáger értékesített. Nem adtuk fel és mindent megtettünk az újabb egyenlítésért (kapus helyett az ötödik mezőnyjátékost küldtük a pályára), de végül nem sikerült, sőt még egy gólt kaptunk.

Összességében a semleges néző számára rendkívül változatos mérkőzés volt, de a játékvezetői döntés befolyással volt az eredményre. A küzdeni akarásunk végett az egy pontra rászolgáltunk volna.

Haladás VSE - 1. Futsal Club Veszprém 6:4 (4:3)

Haladás: Kottán - Horváth P., Halmos, Czeglédi, Sipos, csere: Jurak, Joó, Egle, Bagó, Bánfalvi, Jáger, Koronczai
Vezetőedző: Pálmay Tamás

Veszprém: Sárdi - Bényi, Finta, Bakay, Szabadfi, csere: Kasza, Pálfi, Tar, Hazuga, Vas, Farkas, Weisz
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Jáger a 6., Horváth P. a 9., Czeglédi a 12., Kottán a 19., Jáger a 36. és a 40. percben, illetve Szabadfi a 10., Finta a 11., Vas a 15. és a 23. percben.
Sárga lap: Bagó a 39., illetve Weisz a 34., Szabadfi a 40. percben.
Piros lap: Finta a 39., Kasza a 18. percben.

Forrás: futsalveszprem.hu