Vereségekkel kezdtek a floorballosok

Az OB III első fordulójában a Lizards FT csapata kikapott hazai pályán az Ajkai Fekete Lovaktól és a Dunai Krokodiloktól.

A nap kezdetén a beharangozott rangadó nem sikerült olyan izgalmasra, mint ahogy azt a Lizards csapata szerette volna. A még erősen épülőfélben levő együttes azért jobb eredményt ért el az ajkai srácok ellen, mint a felkészülési mérkőzésen, de nem sikerült szorossá tenni a találkozót. A visszaköltözött „régi gyíkok” meghatározó gerincét képezik a Fekete Lovak csapatának, akikhez fel tudnak fejlődni a tavaly is már az OB III-ban játszó csapattársak. A gyíkok néha még keresik a helyüket a pályán, de nagyon bíztató a szerzett négy gól, melyből kivette a részét az ifjúság és a szülői gárda is.

A második mérkőzésen a vártnál kevesebb gól született. A dunaújvárosi Rudas csapata jól visszazárt védekezésben, amit csak nehezen tudott áttörni a rutinosabb Krokodilok gárdája. Ők is egy, az U14 bajnokcsapatból kiöregedő fiatal sorral álltak fel, egy rutinos másik sor mellett. Látszik az évek során megszerzett rutin a labdakezelés területén, amihez itt a meccsrutint is meg fogják szerezni.

Amit nem tudott megoldani a Krokodilok csapata, azt könnyed játékkal abszolválták a Fekete Lovak. Ez talán annak is köszönhető, hogy a sorsolás szeszélye miatt a Rudas csapatának egymás után kellett játszania a fordulóra jutó két mérkőzését. Az ajkaiak jobban szét tudták húzni az ellenfél védelmét és nagyon jól működtek azok a letámadások és betörések, amiket már megszokhattunk az OB II-ben játszó játékosoktól.

A nap zárásaként ismét a házigazdák léptek pályára. Mivel még most alakulgat a csapat, Kovács Tamás edző most egy másik felállást próbált ki. Egyeseket az eddig megszokott posztról elmozgatott, míg az újaknak inkább csak a legmegfelelőbb helyet keresi. Ki szeretnénk próbálni mindenkit minden poszton, mondta. A szerzett gólok számát tekintve nem sikerült fejlődni, viszont a Krokik ellen egy jobb védekezést sikerült már összerakni. A kapus Tótik Sándor teljesítménye kiemelhető, aki harmadik mérkőzésén védett eddigi pályafutása során és nagyon hasznos tagja volt a védelemnek.

Eredmények

Ajkai Fekete Lovak–Lizards FT 16–4 (5–1, 5–2, 6–1)
Rudas–Dunai Krokodilok „B” 1–5 (0–2, 0–2, 1–1)
Ajkai Fekete Lovak–Rudas 16–0 (4–0, 7–0, 5–0)
Lizards FT–Dunai Krokodilok „B” 4–8 (2–3, 1–5, 1–0)