Nem sokon múlt

Az idei szezon első mérkőzését játszotta a VESC kosárlabda csapata az MTK-Törökbálint ellen. Langyosan kezdtek a fiúk, aztán a végére lett parázs meccs, egy ponttal maradtak el a vendégektől, 77:78 lett a vége hosszabbítás után.

Az összecsapás előtt Mérész Csaba és Bovánovics Miklós visszavonuló játékosokat búcsúztatták a csapatok. A mérkőzés pikantériáját az adta, hogy az MTK Törökbálint jelenlegi edzője, Molnár István 9 éven keresztül a veszprémi Vetési csarnok másik kispadján, a hazaiaknál foglalt helyet edzőként.

Az első negyedben már látszott, hogy szoros mérkőzés lesz, a kezdő pontokat a hazaiak szerezték, de az MTK nem hagyta elhúzni őket, nagy izgalmas, szoros játékot mutattak szép megoldásokkal, 10 perc játékidő után 18:23 volt az állás.

A második játékrészt Oltárczy hárompontosa kezdte, aki nem mellesleg védekezésben is nagy teljesítményt nyújtott, rengeteg fontos labdát csípet el, hol az ellenfelektől, hol a lepattanót tudta elhozni. A 7. percre felhozták a hazaiak 25:26-ra, de az ellenfélnek újfent sikerült elhúznia, s habár Horváth triplájával 34:35-re megközelítették az MTK-t, a második negyednek 34:37 lett a vége.

A harmadik játékrész is az előzőekhez, végig az ellenfél sarkában jártak, de kiegyenlíteni vagy a vezetést átvenni sajnos nem tudták. Ellenben az utolsó(nak vélt) játékrészben aztán a 4. percben végre sikerült az egyenlítés, és a vezetést is megszerezték, ráadásul addigra már forrtak az indulatok a bírók miatt, mindkét oldalon voltak vitatható döntések. Sok büntető és dobás kimaradt, az idő pedig csak telt, 66:68-nál, 2,6 másodperc volt hátra a mérkőzésből, mikor az MTK időt kért. A támadásukban személyi hibát követtünk el, ezért két büntetőt dobhatott Wehner, de csak az első ment be, 66:69. A mérkőzésből talán, ha másfél másodperc volt vissza, amikor a büntetőből lepattanó labdát Kováts megszerezte és rádobta a másik kosárra, ami, mint a filmekben a gyűrűben landolt a lefújás pillanatában, így 69:69 lett az eredmény és 5 perces hosszabbítás következett.

A ráadásban majdnem felrobbant a csarnok, megjött a szurkolók hangja is, Oltárczy megszerezte a vezetést, aztán a büntetők vették át a főszerepet, majd Horváth kosarával 74:72. Spiriev duplázott aztán, így 74:76 lett az állás 12 másodperccel a vége előtt, amikor időt kért a VESC. Aztán Horváth hárompontosával újfent a hazaiaknál volt az előny 5,9 másodperc volt hátra, majd megismétlődni látszott a rendes játékidő vége, személyi hiba, büntető, Wehner ezúttal bedobta mindkettőt, 77:78, az utolsó támadást aztán ellépték a hazaiak, így az MTK-nak már nem volt fontos az utolsó fél másodperc, már a fél csapat bent volt a pályán és egymást ölelgetve örültek a nehéz győzelemnek.

VESC - MTK-Törökbálint 77- 78 (18-23, 16-14. 16-15. 19-17, 8-9)