Szlovákiában is a dobogón

A Veszprémi Nelson Kerékpáros Egyesület tájkerékpárosai eredményesen szerepeltek a szlovák bajnokságokon.

Szeptember utolsó hétvégéjén került sor az idei utolsó szlovák kupafordulókra, Donovaly térségében. Három futamot is rendeztek a két nap alatt: Szlovák Rövidtávú Bajnokság, Pontbegyűjtő Bajnokság és egy szezonzáró Váltófutam. A síterepen meglehetősen nehéz feladatot kaptak a versenyzők, köztük a Veszprémi Nelson Kerékpáros Egyesületet fiataljai. Városunkat ezúttal csak a Horváth testvérek képviselték, Marci mindkét egyéni számot megnyerte,Gergő pedig – aki az ifi és a junior kategória összevonása után testvérével egy pályán versenyzett- mindkét nap a dobogó II. fokára állhatott fel.

Ezzel lezárult a 11 fordulóból álló Szlovák összetett bajnokság, ahol a 7 legjobb eredmény alapján a magyarok elit férfi, szenior férfi, illetve Horváth Marcinak köszönhetően a junior férfi kategóriát is megnyerték.

A váltóverseny felnőtt férfi és felnőtt nő pályákon zajlott, 2x2-fős rendszerben, azaz a váltó mindkét tagja kétszer rajtolt. A Horváth-testvérek 7. helyen végeztek.

Jövő hétvégén Burgenlandban az Osztrák sprintbajnoksággal zárul a tájkerékpáros versenyszezon és ezzel kialakulnak a 13 fordulóból álló Magyar Kupasorozat végeredményei is.