Megint egy hajszálon múlott

SMAFC-VESC 68:67

A VESC férfi kosárlabdacsapata az első fordulóhoz hasonlóan ismét egy ponttal maradt alul, ezúttal a Sopron bizonyult jobbnak.

A találkozó egy perces gyásszünettel kezdődött. Csütörtök hajnalban elhunyt a fiatal Morgen Ferdinánd, az Atomerőmű SE mindössze 21 éves válogatott tehetsége. A "Ferdi" becenevű kosarason szeptember végén szívproblémák miatt kellett műtétet végrahajtani. A kosaras múlt héten szerdán váratlanul rosszul lett, ezért ismét kórházba került. Csütörtök hajnalban hirtelen összeesett, megállt a szíve, az orvosok pedig már nem tudták újraéleszteni.

A találkozó nagy iramban kezdődött, a Veszprém pedig Szabó kosarai révén 4-9 arányban elhúzott a SMAFC-NYME-től. Karácsonyi gólpasszai után Csaplár-Nagy és Berneczei kosaraival feljött a soproni együttes. Inentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sok hiba csúszott a játékba, főleg a dobások voltak pontatlanok. Az első negyed végén minimális előnnyel ugyan, de a vendégek vezetek (20-21).


Fotó: archív

A második etapban Vetési Imre és Kovács Nándor is rotálta csapatát. Volt is rá okuk, hiszen az alapemberek neve mellett sorra gyűltek a szabálytalanságok. Ebből a helyzetből jobban jött ki a Veszprém, amely lépésről lépésre építette fel előnyét. A soproni fiatalok küzdeni tudásával nem volt gond, de a támadások befejezésénél rendre gondok adódtak, és a büntetők terén sem volt fényes a helyzet. Az első félidőt megnyugtató előnnyel várhatta a Veszprémi Egyetem SC.

A félidőben alapos fejmosást tarthatott Vetési Imre, a hazaiak szakvezetője. A harmadik negyedben agresszívabb védekezésre váltott a SMAFC-NYME, amely már a támadásokat is pontosan fejezte be a szépszámú hazai közönség nagy örömére. A nyolc pontos hátrányból pár perc alatt egy pontos előnyre tettek szert Baloghék. Karácsonyi és Csaplár-Nagy mellett Rostás gyűjtötte még szorgosan a pontokat, de a többi soproni fiatal is nagyon sokat tett hozzá a játékhoz. A negyed második felére magára talált a Veszprém is, amely Oltárczy, Nagy és Kováts kosaraival tartotta magát versenyben. A záró szakasz előtt 54-54-re állt a találkozó.

Az utolsó etapban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyre több hiba és sok szabálytalanság jellemezte a játékot. Egyik fél sem tudta kihasználni a másik hibáit. Percek is elteltek úgy, hogy még csak kosár sem esett. Oltárczy 5 perccel a vége előtt kipontozódott, hazai oldalon Török és Vesztergom volt veszélyben ezen a téren. A mérkőzés vége felé a Veszprém minden erejét összeszedve magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. Másfél perccel a vége előtt ellépett pár ponttal Kovács Nándor együttese. A rutinos Csaplár-Nagy igen fontos büntetőket értékestett hazai részről, majd Karácsonyi is betalált egy ügyes betörés után.Valamivel több, mint 5 másodperc volt hátra és a Veszprém hozhatta a labdát. A korábban két triplát is bevágó Nagy Róbert kezében volt a labda, aki kiszorított helyzetből próbálkozott egy középtávolival. Dobása azonban pontatlannak bizonyult, így aztán izgalmas végátékban, minimális előnnyel nyert a SMAFC-NYME egy közepes színvonalú találkozón. Vetési Imre és Barlai Tamás csapata hazai pályán győzelemel mutatkozott be.

SMAFC-NYME - VESC 68:67 (20:21, 12:19, 22:14, 14:13)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok 250 néző. Vezette: Dr. Magyari T., Török Z., Esztergályos R.

SMAFC: Balogh 5, Karácsonyi 16/3, Csaplár-Nagy 16, Rostás 14, Herczeg 3/3. Csere: Szlávik 4, Török, Berneczei 7/3, Szekeres, Vesztergom 3, Nagy G. Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás.

VESC: Kováts 12/3, Nagy R. 11/6, Szabó B. 11, Horváth R. 12/6, Oltárczy 12. Csere: Czakó 7, Fehér. Edző: Kovács Nándor.

Statisztika:
Dobás összesen: 45%, ill. 38%.
Közeli: 73%, ill. 43%.
Középtávoli: 31%, ill. 40%.
Távoli: 16%, ill. 28%.
Büntető: 59%, ill. 69%

Lepattanók:
védő: 25, ill. 17.
támadó: 11, ill. 7.

Szerzett labda: 13, ill. 13.
Eladott labda: 23, ill. 14.

Hozzászólások

A SMAFC edzője 11 embert rotált, a VESC 8at. Ha az első meccsen nincs kipontozódás, ennél a 8 embernél több nem lép pályára. Mi értelme van akkor 12őt nevezni? Biztosításképp, nehogy kipontozódjon a fél csapat? Folytatódik a tendencia úgy látszik. Igazolgatások megtörténtek, ahogy mindig, de a nézők azt se tudják, Oltárczy-n kívül ki van a pályán. 4be jutás? Lehet, hogy meglesz, de már ez a szöveg is unalmas. Mérkőzésről mérkőzésre kell(ene) építeni. Egyébként nem hiszem el, hogy Gábriel használhatatlan. Bizalom és játéklehetőség nélkül nem lehet bizonyítani. A SMAFCban az utolsó ember is játszott. Ugyan csak 4 percet, de játszott. Nem volt haszontalan. Kovács Úr, maga jó szakember ebben a mezőnyben, bizonyítsa be.
scout2012. október 14. 12:49
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook