Rekord létszám a világkupán

Brightonban minden idők legnagyobb ITF Taekwon-do versenyén vettek részt a veszprémi sportolók.

Az angliai Brighton adott otthont a kétévenként megrendezésre kerülő ITF Taekwon-do Világkupának. A versenyen 45 ország, 1579 résztvevője mérte össze tudását - ez volt az eddigi legnagyobb rendezvény a szövetség életében.

A 11 magyar induló 4 arany-, 8 bronzérmet, valamint két 5. helyezést zsebelt be, ezzel az éremtáblázat előkelő 17. helyén zárták a versenyt – előttük csak olyan országok szerepeltek, akik mind nagy létszámú versenyző gárdával indultak.

Veszprémet két sportolónk is képviselte. A már legendának számító Kandikó Zoltán a seniorok között versenyzett. Egyéni küzdelemben sajnos alul maradt a nála jóval nehezebb, svéd nemzetiségű ellenfelével szemben. Hiába ment magabiztosan előre, ellenfele kipontozta. Csapatban azonban három fővel (Pataki Krisztiánnal és Szász Péterrel kiegészülve) bevállalták az indulást a veszprémiek a 6 fős, nehéz súlyú argentin csapat ellen. Nagy meglepetést szereztek az ellenfélnek, amikor mindhárman simán nyerték meccsüket, így bejutottak a legjobb négy közé. A következő csapat meccset – melyet a döntőbe jutásért játszottak volna – sajnos sérülés miatt nem tudták vállalni, így maradt a bronzérem.

A többszörös magyar válogatott Bécsi Nikolett összeszedett, tudatos versenyzést produkált. -52 kg-os súlycsoportjában 42 versenyző indult. Niki az első két meccsét megnyerte, a harmadikban mindössze egy ponttal maradt alul argentin ellenfelével szemben, így a legjobb 16 között végzett. Erőtörésben és formagyakorlatban nem sikerült az első körön túljutnia.


Bécsi Nikolett és Kandikó Zoltán

Külön említést érdemel a budapesti Pataki Krisztián, aki kimagasló szerepléssel 3 arany-, 2 bronzérmet szerzett, ezzel kiérdemelte a legeredményesebb versenyzőnek járó kupát.

A szezon folytatódik az Eagles Cup nevű két napos nemzetközi versennyel, ahol majd minden Veszprém megyei taekwon-do klub képviselteti magát. Október 28-án pedig a Pétfürdői Taekwon-do Klub szervez kupaversenyt a környékbeli egyesületeknek, ahol a legfiatalabbak – ifik, serdülők és gyermekek – küzdelem versenyszámban mérhetik össze tudásukat.