Veszprémi judo sikerek Pakson

A VEJSE judokái a 31. Paksi Atom Kupán szerepeltek, a Paksra igazolt Wilndischmann Bence pedig három nemzetközi versenyt is megnyert.

Remekül szerepelt a magyar Héraklész-válogatott tagjaként Windischmann Bence az Ungváron megrendezett Transzkárpátia-kupán. A nemzetközi versenyen 9 ország több mint 300 júdósa mérte össze erejét, Bence súlycsoportjában (66 kg) 31-en indultak. A MOL Tehetségtámogató programjának kiváló sportolója öt győztes mérkőzéssel nyerte súlycsoportját, így méltán állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Bence a magyar válogatott tagjaként Bécsben is aranyérmet szerzett, a Duna Kupán bizonyult a legjobbnak.

Több mint 600 nevezés érkezett a 31. Paksi Atom Kupa nemzetközi diák, serdülő és ifjúsági judo versenyre. A magyar nevezőkön kívül szerb, horvát, román, ukrán, olasz, osztrák és német versenyzők is tatamira álltak. A szombati napon a diák versenyzők szerepeltek, ott Fehér Olivér első, Hajdu Balázs második, Gazda Patrik harmadik lett, Kékesi Szabolcs, Répási Áron és Hergovics Soma ezúttal helyezetlenül zártak.

Vasárnap Horváth László Levente a serdülő korcsoportban ötödik, míg az ifjúságiban remek versenyzéssel a második helyen végzett, Fülöp Bence győzelme után két vereséggel helyezetlenül zárt.

A Veszprémből eligazolt Windischmann Bence immár paksi színekben megnyerte az ifjúsági kategóriáját.