Egy hétvége 3 verseny

Az elmúlt étvégén nemzetközi és országos versenyeken vettek részt a VEJSE judokái, szép veszprémi eredmények születtek.

Az ifjúsági korosztály részére rendeztek nemzetközi judo versenyt október 27-én, az ausztriai Leibnitzben. Az olasz, a svájci, az osztrák ifjúsági válogatott mellett szlovén, horvát és természetesen magyar résztvevői is voltak a versenynek.

A Veszprém Judo SE képviseletében Horváth László Levente az előkelő 5. helyen végzett, korábbi klubtársa Windischmann Bence a döntőben marat alul, így második, lett immár paksi színekben. A verseny után a fiúkra 2 nap edzőtábor is várt.

Október 28-án tíz versenyzővel vett részt a Veszprém Judo SE a koroncói Tutti Kupán. Jászvári Erik aranyérmet szerzett, Bakay Bálint, Gazda Patrik és Jászvári Aliz második lett, Kékesi Szabolcs, Frantal Nándor, Schreyer Viktor, Németh Bulcsú és Jászvári András a bronzéremnek örülhetett, Hergovics Soma pedig ötödik lett.

A helyezések értékét növeli, hogy a csapat vezetőedzője betegség miatt sajnos nem tudta a fiatalokat mentorálni. Így edző hiányában a judós apukák vették elő az ösztöneinket, és igyekeztek menedzselni az ifjúságot. A helyi klub népes táborát, a zirci csapatot és a rengetek tatabányai versenyzőt nem volt könnyű túlkiabálni egy-egy meccsen. Sajnos az eredményeken is látszott, hogy Gábor bácsi ösztönzése, tanácsai hiányoztak; pedig a zirciek edzője, Vincze Lajos mindent beleadott, igazi sportemberként igyekezett pótolni a veszprémiek edzőjét, ha az övéi éppen nem voltak versenyben.

Október 28-án a serdülő B OB-n is szép eredményeket értek el a klub versenyzői: John Dávid és Hajdu Balázs ötödik, Fülöp Bence hetedik lett, Horváth Kornél most helyezetlenül zárt a kiegyensúlyozott és népes mezőnyben.