Elláttuk a "Baját"!

Bajai LSE - Veszprém FC 1:9

Gólfesztivált rendezett az NB2 Nyugati csoportjában a visszatérő Thiagoval felálló Veszprém FC a sereghajtó Baja otthonában.

A mérkőzés elején rögtön vezetéshez jutott a VFC. A 2. percben a visszatérő Thiago indította a támadásunkat, Szabó Zsolt kiugratta Osváthot, aki a kapus mellett a hálóba lőtt (0-1). Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a vendég csapat, Osváth gyors gólját követően azonban a hazaiaknak is voltak veszélyes támadásaik, de Tarczy minden alkalommal a helyén volt. Az első negyedóra végén egy bal oldali beívelés után Homma volt eredményes (0-2). A 36. percben Bosnjak hosszú bedobása találta üresen Szabó Zsoltot, aki higgadtan fejelt a bajai kapu bal oldalába (0-3). Nem volt vége még a veszprémi gólok sorának, két perccel később Osváth adott középre, érkezett Homma és megszerezte második gólját (0-4).


Fotó: archív

A második játékrészt ott folytatták a bakonyiak, ahol az előzőt befejezték. Bosnjak bedobását Homma emelte Szabó elé, ő pedig a jobb alsó sarokba lőtte a játékszert (0-5). Az 52. percben már féltucatnyi különbséget mutatott az eredményjelző. Most Thiago szolgálta ki Osváthot, aki nyugodtan lőtt a kapu jobb oldalába (0-6). A hazaiak mestere hármas cserére szánta el magát, azonban ez sem segített a bajaiakon. A 67. percben Bosnjak újabb bedobása után ismét Hevesi-Tóth csúsztatta meg a labdát, melyből az érkező Homma megszerezte harmadik találatát (0-7). Tíz perccel a vége előtt a semmiből szépítettek a hazaiak. A csereként beállt Nikolin akart menteni, de balszerencséjére Tarczy kapujába pattogott a labda (1-7). Ez sem zavarta meg a veszprémieket, előbb a szintén csereként beálló Molnár Tibor volt eredményes, majd a lefújás előtt a brazil Thiago is mattolta Tulipánt, kialakítva ezzel az 1-9-es végeredményt.

mérkőzéstükör

Goretich Krisztián: Szégyellem magam a csapat nevében, elnézést kérek a szurkolóktól. Nem ezt vártam a csapattól, de ha edzőt akarnak buktatni, akkor ez nagyon jó mérkőzés volt. Egész héten arra készültünk, hogy élet-halál küzdelem vár ránk. Akaratból egyesre vizsgázott az egész csapat. Nagyon nehéz egy mérkőzést úgy felépíteni, hogy senki sem a tudásának megfelelően teljesít, ráadásul mind a 11 embert nem lehet lecserélni. Amennyit mi küzdünk a bajai labdarúgásért az elnökséggel, a szakmai stábbal, valamint az utánpótlás edzőkkel közösen nem ezt a teljesítményt érdemeltük a csapattól. Ez a mérkőzés olyan volt, mint egy rémálom, egyetlen ellenségemnek sem kívánom, hogy átélje mindazt, amit ezalatt a 90 perc alatt mi megéltünk a kispadon. Ha az elnök úr és az elnökség úgy dönt, hogy a csapatnak új impulzusra van szüksége a bennmaradásért folytatott küzdelem, kollégáimmal megtesszük a szükséges lépéseket. Ez a mai produkció a bajai labdarúgás arcon csapása volt, amit nem érdemelt meg. Most ahhoz, hogy a csapat felálljon a padlóról óriási motivációra, akaraterőre van szükség. Kíváncsi vagyok, hogy a játékosok hogyan élik meg a következő hetet, mert az elmúlt hónapokban sem kártyázással múlattuk az időt, hanem keményen dolgoztunk. De ahogy azt a mérkőzés és az eredmény is mutatja fejben is száz százalékig ott kell lenni… (forrás: blse.hu)

Vágó Attila: Különösen mentálisan jelent sokat ez a mai győzelem, remélem, hogy profitál belőle minden játékosom. Már a negyedik találkozó óta veretlenek vagyunk, s ez a sorozat nem szabad, hogy megszakadjon. A hátrelévő mérkőzéseinken a lehető legtöbb pontot kell összeszednünk! Nagyon köszönöm a játékosok hozzállását és a Veszprémből ideutazó szurkolóink jelenlétét is!

bajai lse - veszprém fc 1:9 (0:4)

Baja: Tulipán - Szilasi, Lógó, Nagy E. (Balázs a 60.), Szentgyörgyi, Szöllősi, Despotovic, Hajnal, Kazi (Varga a 60.), Illés, Szénási. Vezetőedző: Goretich Gábor

Veszprém: Tarczy - Nagy, Molnár Zoltán, Császár, Bosnjak - Osváth (Mosberger a 65.), Hevesi-Tóth (Molnár T. a 77.), Thiago, Vágó - Homma (Nikolin a 70.), Szabó Zs. Vezetőedző: Vágó Attila.

Gólszerzők: Nikolin (öngól) a 82., ill. Homma 16., 36., 69., Szabó Zs. 34., 47., Osváth 2., 53., Molnár T. 86., Thiago 88. percben.

Sárga lapok: Lógó, Kazi, Szénási, ill. Hevesi-Tóth.

 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook