Debrecenben tört meg az átok

Az 1. Futsal Club Veszprém kétgólos győzelmet aratott a Debrecen otthonában, ezzel történelmük első NB1-es sikerét könyvelhették el Fintáék.

A hosszú út után egy alapos (testi és lelki) masszírozáson esett a csapat Görgics jóvoltából, így megfelelő állapotban kezdődhetett a mérkőzés. A teljes találkozó alatt az elszántság és a küzdelem látszott a fiúk szemében, ami a 11. percben Bakay találatával érett góllá. Nem állt meg a csapat és a masszív védekezésből tovább veszélyeztettük a DEAC kapuját, sőt a 13. percben Bényi kettőre növelte előnyünket. A nagy akarásban (kis bírói segítséggel) a 14. percben összegyűlt az 5 szabálytalanságunk és kettő 10 méteresből egyenlíteni tudott a hazai csapat, sőt az elő félidő végén már a hazaiaknál volt az előny így is maradt a szünetig.

A lelkes szurkolók (akiknek Debrecen se volt távolság) mégis úgy látták, hogy továbbra is ezzel a hozzáállással meg lehet fordítani a mérkőzést.


Fotó: archív

Szerencsére a játékosok is így gondolták és nagy elánnal folytatódott az izgalmas mérkőzés, melyet Kozma Mihály (volt szövetségi edző) is megtekintett. A 27. percben láthatta ő is, ahogy Bakay beadása után Vas higgadtan passzolt a kapuba. Erre még tudott válaszolni a DEAC a 32. percben, de Vas ismét minket jutatott előnyhöz. A csapat ekkor már kezdte elhinni, hogy „meglehet” a mérkőzés. A lélektani előnyt kihasználva Finta Péter - régi önmagát idézve - a felső sarokba vágta a labdát. Sőt Hazuga Soma egy szögletvariáció után talált a kapuba. A hazaiak a kapuscserével próbálkoztak, amiből Finta labdaszerzés után higgadtan tovább növelte előnyünket. A 39. percben még szereztek egy találatot a hazaiak, de az utolsó percben hősiesen védekezve megszereztük történelmi első győzelmünket az NB 1-ben.

Jövő héten (2012.11.12. 18.30 óra, Március 15. úti Sportcsarnok) a hazai futsal legjobb csapata a Győr látogat hozzánk, ahol a tét súlya nélkül megmutathatja mindenki (ahogy a Berettyóújfalu ellen), hogy nem érdemtelenül szerepelünk a legmagasabb osztályban.

Forrás: futsalveszprem.hu

DEAC Futsal Club - 1. Futsal Club Veszprém 5:7 (3:2)

Debrecen: Katona - Fekete, Varga D., Nagy I., Fábri, csere: Berecz, Gyügyei, Pallai, Sánta, Kövér, Varga Z.
Vezetőedző: Darányi Antal

Veszprém: Kasza - Bényi, Tar, Hazuga, Szabadfi, csere: Sárdi, Pálfi, Finta, Bakay, Vas, Marosvölgyi, Weisz
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Fekete a 14., 16. és a 32., Berecz a 18., Fábri a 39. percben, illetve Bakay a 11., Bényi a 13., Vas a 27. és a 32., Finta a 33. és a 37., Hazuga a 37. percben.
Sárga lap: Berecz az 5., illetve Finta a 9. percben.