Országos bajnokságok helyezésekkel

Dobogóra ugyan nem sikerült állni, de értékes pontszerző helyeket szereztek a Veszprémi Judo SE sportolói a korosztályos magyar bajnokságokon.

Október 13-án Ikrényben rendezték a Diák „A” ( 2000 )és „B” ( 2001) korcsoport, tehát a 2000 és 2001-ben születettek országos bajnokságát. A veszprémi judo klub 4 illetve 2 fővel képviseltette magát, Hergovics Luca, Hajdú Balázs ötödik, míg Fehér Olivér negyedik, Kékesi Szabolcs 7. lett az Kapcsándi Lórántnak és Konics Martonnak nem sikerült pontszerző helyen végeznie. Az eredményességben várakozástól kicsit elmaradva teljesítettek a judokák, de az igyekezetük dicséretes.

Mivel egy nap rendezték meg a két korosztály versenyét hatalmas tömeg gyűlt össze, késő estébe nyúlt a verseny, mely a gyerekeket és a szüleiket is jócskán megviselte.

Október 28.-án Cegléden a Serdülő „B” korosztály (2001-1999) országos bajnokságát rendezték. Itt szintén érem nélkül maradt a veszprémi csapat, bár John Dávid küzdhetett a döntőbe jutásért, vezetett is, de 13 másodperccel a vége előtt talán egy pillanatnyi kihagyás, egy félreérthető mozdulat, vagy talán egy bírói hiba megfosztotta őt az aranyért való küzdelemtől, de így is az ötödik helyen végzett.


Hock Ernő (kék övben)

Hajdú Balázs nagy elánnal küzdve a számára csalódással véget ért Diák ”A” OB után egy újabb ötödik hellyel lett gazdagabb, amire méltán lehet büszke. Fülöp Bence remek küzdelmek és győzelmek után sem tudott a népes mezőnyben beférni a pontszerzők közé, míg Horváth Kornélt dicséretes elszántsága vitte el az OB-ra, de a sorsolással nem volt szerencséje.

Az ajkai Hock Ernő a Serdülő” B”országos bajnokságban a 70 kg-osok között az előkelő harmadik helyen végzett.