Súlyok helyett saját magad

A TRX edzésformával látványos eredményt lehet elérni a fogyás és az izomzat növekedés terén, de fejleszti a mindennapi élethez szükséges törzsizmokat is.

Manapság egyre inkább elterjednek az olyan edzésfajták, amelyeknél nem súlyzókat vagy egyéb nehezítő segédeszközöket használnak, hanem az ember saját magát megtartva, súlyát használva edzhet.

Egyik ilyen gyorsan terjedő edzésforma a TRX. A gyakorlatokat a plafonra vagy oldalkonzolokra rögzített hevederben végzik, melyek végén fogantyúk (a kéznek), és bújtatók (a saroknak vagy lábfejeknek) találhatók. Az edzés során a gravitációval szemben fejtenek ki erőhatást a törzsizomzat folyamatos feszülése, tónusban tartása során.

Ezzel az edzésformával nemcsak látványos eredményt lehet elérni mind fogyás, mind izomzat növekedés terén, de fejleszti az úgynevezett core izmokat (törzsizmok), amely magát a testet tartja, derekat, hátat, amelyek a mindennapi élethez szükségesek.

A sokoldalú edzésnek köszönhetően egyaránt ajánlható férfiaknak és nőknek is, egyszerre fejleszt erőt, állóképességet, hajlékonyságot és koordinációt. Több, mint 300 féle gyakorlat végezhető, de a variációk száma már csak a fantázián múlik. A gyakorlatok során célzottan a törzsizomzatra hatnak (hasfal, ágyéki, mélyhátizmok), ezek mindig terheltek, eközben pedig a nagyobb intenzitás miatt pulzusunk is magasabb tartományban van, így szív- és keringési rendszerünk is fejlődik.

Az interneten elérhetőek videók is, valamint több honlapon is lehet rendelni TRX felszereléseket otthonra, így edzőterembe sem kell menni, így akik sokat dolgoznak és nincs idejük edzőtermekre, ők is elérik céljukat, legyen az fogyás vagy izomzatfejlesztés.

Forrás: Hajraegeszseg.hu