Veszprémiek az Év atlétái között

Orbán Éva lett az év atlétanője, Pásztor Bence az év ifjúsági atlétája, Bácskay Zsófia Matild pedig a serdülő világranglista élén végzett.

A Gyulai István és Zsivotzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért kuratóriuma idén is megrendezte hagyományos atléta bálját, melynek kiemelkedő momentuma a 2012-ben legjobban teljesítő atléták elismerése volt. Az év atlétája cím odaítélésekor nem lehetett kérdés, hogy a Londoni Olimpián aranyérmet szerzett kalapácsvető, Pars Krisztián viszi el a pálmát.

Büszkeséggel töltheti el a veszprémi sportbarátokat, hogy az év atlétanője díjat a VEDAC háromszoros olimpikon kalapácsvetője, Orbán Éva érdemelte ki, aki a 17. helyével a magyar atléta csapat második legjobbja volt Londonban, és az idei Európa-bajnokságon bejutott a döntőbe, és az értékes 7. helyet szerezte meg.


Orbán Éva, Pásztor Bence és Bácskay Zsófia Matild

Az év ifjúsági atlétája díjat Pásztor Bence vehette át, aki a tavalyi ifjúsági világbajnoki címe után idén úgy lett a junior világbajnokságon ezüstérmes, hogy még mindig az ifjúsági korosztály tagja. A MOL Tehetségtámogató Programjának kiválósága a 2012. évi ifjúsági világranglista élére ugrott, és jövőre favoritként utazhat a junior Európa-bajnokságra. A két VEDAC-os kalapácsvető edzője Zentai Tibor.

A harmadik veszprémi díjazott a Continent Company SE kalapácsvetője, Bácskay Zsófia Matild volt, aki a serdülő világranglista élén végzett 2012-ben. Bácskay Béla tanítványa az ifjúsági magyar csúcsot is megdöntötte a VEDAC évadzáró dobóversenyén.