Mentett pont a sereghajtó ellen

Rengeteg helyzetet puskázott el a vendég MAFC, az 1. FCV futsalcsapata viszont óriási szívvel egyenlített, és itthon tartott egy bajnoki pontot.

A budapesti MAFC vendégeskedet nálunk, aki a tabella utolsó helyén várta az összecsapást. Az elmúlt hetek játéka alapján joggal bíztunk az első győzelmünk megszületésében. Érdekesen kezdődött a mérkőzés, mivel mindkét csapat a biztos védekezésre építve igyekezett felépíteni játékát, ezért a nézők tapogatózó első perceket láthattak. A 3. percben egy váratlan lövéssel megszerezte a vezetést az ellenfél és innentől kezdve kontrára építette játékát. Csapatunk kissé megzavarodva igyekezett egyenlíteni és a nagy akarásba több egyéni hiba is becsúszott, melynek eredményeként a 12. percben kettőre növelte előnyét a MAFC. Az újabb „pofon” felébresztette az FCV-t és a kapuja elé szögeztük a vendégeket, sőt a 16. percben Finta találatával visszajöttünk a meccsbe. Az első félidő végéig több ziccert is kidolgoztunk, de nem tudtok gólra váltani.

A második félidő hasonló képet mutatott. Dolgoztunk az egyenlítésért és a MAFC labdaszerzésekből igyekezett gyors kontrákat vezetni. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de gólt a 35. percben Pálfi átlövés góljából egyenlítettünk. A vendégek ekkor elkészültek erejükkel, így az FCV gyors cserékkel próbálta felőrölni a „betonvédelmet”.

Ez nem sikerült, így továbbra is várat magára első hazai győzelmünk. A csapatunk kissé enerváltan, sok technikai hibával győzelmet szalasztott el ezen a mérkőzésen. Nincs idő a búslakodásra, hiszen szombaton (2012. december 8.) Szegeden kell megmutatni, hogy ez a mérkőzés csak egy kisiklás volt javuló tendenciát mutató játékunkban.

Utolsó hazai mérkőzésünket 2012. december 14-én (péntek) 18.30-kor játsszuk a Március 15. úti Sportcsarnokban, ahol a szombathelyi Haladás lesz az ellenfelünk. Várunk mindenkit sok szeretettel.

Forrás: futsalveszprem.hu

1. Futsal Club Veszprém - MAFC 2:2 (1:2)

Veszprém: Kasza - Bényi, Tar, Hazuga, Szabadfi, csere: Sárdi, Pálfi, Finta, Bakay, Vas, Marosvölgyi, Weisz
Vezetőedző: Németh Gábor

MAFC: Dr. Varró - Csernai, Öreglaki, Sivák, Szabó Z., csere: Andorka, Rajnay, Kertész, Munkácsi, Fritz, Papp
Vezetőedző: Kőrösi Zoltán

Gólszerzők: Finta a 16. és Pálfi a 35. percben, illetve Öreglaki a 3. és a 12. percben.

Képgaléria