Pontnélküli szegedi túra

A futsal NBI. élvonalába tartozó Szeged otthonában szenvedett szoros vereséget az 1. Futsal Club Veszprém együttese.

Koncentráltan és összpontosítva kezdtük a mérkőzést, melynek a 4. percben meg is született az eredménye, hiszen Vas találatával megszereztük a vezetést. A 7. percben egy védhető távoli lövéssel egyenlített az UTC. A 9. percben Marosvölgyi egy szép támadás végén a rövid fölsőbe vágta a labdát, így ismét nálunk volt az előny. Ezt már komolyan vették a hazaiak és rákapcsoltak. Egy szabadrúgásból egyenlítettek, sőt kihasználva védelmi hibánkat megszerezték a vezetést is. A gyorsan bekapott gólok megzavartak minket és a félidő végéig nem találtuk magunkat, bár voltak helyzeteink. A 18. percben egy szép támadás végén növelték előnyüket a hazaiak, így a félidőben 4:2-es eredményt mutatott az eredményjelző.


Fotó: archív

A második játékrészre ismét egy kellően feltüzelt csapatot láthatunk, akik sorra alakították ki a helyzeteket. A sok próbálkozás a 29. percben Finta jóvoltából érett góllá, így visszajöttünk a mérkőzésbe és nagy nyomás alá helyeztük a Szegedet. Egy hazai kontra után, a 34. percben ismét kettő volt a különbség, de jött Finta egyéni akciója és tovább folytatódhatott küzdelmünk a pontszerzésért. Több helyzetet is sikerült kidolgoznunk, de nem tudtuk gólra váltani. Megpróbálkoztunk az utolsó percben a kapus cserével is, de szerencsétlenségünkre egy védés után az UTC legjobbja, a kapus állította be a 6:4-es végeredményt.

Gratulálunk két új játékosunknak az első mérkőzéshez. Gulyás Márk már nyár óta velünk készül és mostanra követelt helyet magának a csapatban. Új igazolásunk Leitold Tamás (hivatalos bemutatkozására később kerül sor), aki már most bizonyította, hogy rövid időn belül alapembere lehet csapatunknak.

Összességében még több jó egyéni teljesítménnyel meglepetést okozhattunk volna, a roppant magabiztos Szeged ellen, aki megérdemelten áll a tabella 3. helyén. A pozitívumok átmentésével kell a Szombathelyi Haladás ellen pályára lépnünk pénteken (2012. december 14-én, 18.30. Március 15. úti Sportcsarnok) utolsó idei hazai mérkőzésünkön.

Forrás: veszpremfutsal.hu

Újszegedi TC - 1. Futsal Club Veszprém 6:4 (4:2)

Szeged: Tombácz - Trucz, Koncz, Tóth A., Hegyesi, csere: Béry, Puskás, Fülöp, Dürgő, Takács, Gahwagi
Vezetőedző: Brinszky Adrián

Veszprém: Kasza - Bényi, Tar, Leitold, Marosvölgyi, csere: Sárdi, Pálfi, Finta, Hazuga, Vas, Gulyás, Weisz
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Koncz a 7., 12. és a 34., Hegyesi a 11., Tóth A. a 18., Tombácz a 40. percben, illetve Vas a 4., Marosvölgyi a 9., Finta a 29. és a 37. percben.
Sárga lap: Hegyesi a 17., illetve Pálfi a 18. és Marosvölgyi a 26. percben.