Elek István nyerte a Mikulás Rallyt

A vasárnapi Veszprém környékén zajló 16. Mikulás Rallye győztese - Mitsubishi Lancer Evo pilótája - Elek István lett.

Bõszen osztogatta a Mikulás puttonyából a virgácsokat büntetés formájában a ma lezajlott Mikulás Ralin. A veszprémi pályák végül Elek István számára kedveztek, aki a mögötte haladó autósok büntetéseinek köszönhetõen a verseny legjobbjaként zárt.

A borsod megyei pilóta számára nem volt egyszerû a futam öt szakasza, ugyanis Kakusziék és Botkáék igen komoly ellenfeleknek bizonyultak. Elek egyébként jól kezdett, a kora délelõtt már egy szakaszgyõzelemmel tudta le a legelsõ részt. A délutáni, utolsó pillanatokban pedig még azt gondoltuk volna, hogy Kakuszi vagy Botka közül kerül ki a gyõztes, ám hibák miatt végül hátrébb kényszerültek.


Fotó: rallysport.hu

A második helyre Botka Dávid férkõzött be, aki "csak" 10 másodperces büntetést kapott. Természetesen, ha a szervezõk nem adnak neki egy 10-est, akkor egyértelmûen az élen fejezte volna be az idei Mikulás futamot, hiszen mindössze 5 másodperces hátránnyal lépett fel a dobogó középsõ fokára.

A mögötte harmadik helyen érkezõ Kakuszi Zsolt még jobban foghatja a fejét, ugyanis neki már 20 másodperc járt ki büntetés formájában. Egy "ha" szintén felmerül nála, hiszen õ is egy gyõztes jelölt lett volna, ha a szervezõk nem csípik fülön. Hasonló cipõben jár most Turán Frigyes is, aki Subarujával a negyedik helyen végzett. Frici számára egy nyugtató tény szól a büntetés mellett - ha nem kapja meg a 20 másodpercet, akkor is ugyanitt fejezi be a versenyt. Külön értékelésben, a Murva Rallye Kupában azonban dobogós lett - ott Elek után egy második legjobb eredménnyel büszkélkedhet.

Érdekesség még a futamról, hogy az elrajtoló terepralis párosok közül mindenki sikeresen teljesítette a 16. Mikulás Ralit. Közülük leggyorsabb a Nissan PickUp-pal rajthoz álló Szegedi Ferenc lett, aki az összetett 31. helyén végzett.

A 16. Mikulás Rali végeredménye

1. Elek István /Mitsubishi Lancer Evo 9/ 44:48.2
2. Botka Dávid /Mitsubishi Lancer Evo 9/ 44:53.6 (+10)
3. Kakuszi Zsolt /Ford Fiesta S2000/ 45:02.3 (+20)
4. Turán Frigyes /Subaru Impreza/ 46:05.7 (+20)
5. Osváth Péter /Mitsubishi Lancer Evo 9/ 46:10.9
6. Kovács Antal /Mitsubishi Lancer Evo 6/ 46:20.3
7. Zsíros Gábor /Skoda Octavia WRC/ 46:32.5
8. Ranga Péter /Mitsubishi Lancer Evo 9/ 46:32.7
9. ifj. Cseh Vilmos /Skoda Octavia WRC/ 47:05.1
10. Sághy László /Mitsubishi Lancer Evo 9/ 47:11.5