Hengereltek az unihokisok

Vasárnap Komáromban kezdődött el az U13-as floorball csapat első fordulója, ahol a hazai SZPK-Nokia Komárom, az Ares HC, a Váci Torpedók és a Veszprém Lizards A és B csapatának részvételével zajlott le.

Az Unihoki U13 bajnokság Komáromban kezdődött el 2012. december 9-én, a Feszty Iskolában. Nagy reményekkel mentünk mindkét csapatunkkal.

Elsőnek a bemelegítő egymás elleni mérkőzés kezdődött. Bemelegedett az "A", esélyt sem adott a "B" nek. A kicsit viszont felpörögtek, így a következő mérkőzésen az Ares csapatának 4-et lőttek 3 perc alatt. Na ez pont elegendő volt az egy gólos előny megtartásához a végén. A mérkőzés hevében Tóth Peti eltörte ütőjét, így Ő az első az utánpótlás közül, aki kettétörte az ütőjét bajnoki mérkőzésen! Gratulálok! De Zozi bácsi verhetetlen!

Jött az örök rangadó. De nem lett az. A Lizards FT a földbe döngölte az SZPK csapatát. 9-1-re nyertünk. Kétségtelenül jobbak voltunk. Ezután dupláztunk az Aressal. Nekik 18-at lőttünk, sima mérkőzés volt.

A picik az utolsó mérkőzésen 6-6-os döntetlent játszottak a náluk kétszer nagyobb Váci ellen. Folyamatosan ment az adok, kapok. Végül döntetlen lett.

A "B" csapat, akik 2002-esekből állnak, kiváló játékkal megverték az Arest, összehoztak egy döntetlent, és jót játszottak az "A" csapattal. Nagyszerűen floorballoznak. Nem félnek senkitől, odaállnak bárki elé. Küzdenek, védekeznek, támadnak, és rengeteg gólt lőnek mindenhonnan. Egyre inkább összeszoknak a pályán, minden játékhelyzetben jót próbálnak cselekedni. Kiss Csongort emelném ki a csapatból, aki rendkívül agresszíven játszik, bátor, és tűzön-vízen viszi véghez, amit eltervez.

Az "A" csapat fergeteges... Mindig azt mondjuk, hogy még nem láttuk Őket így játszani. De, nagyon sokszor bizonyítják, hogy Ők a legjobbak a pályán. Csak mindig egy kicsit jobban mutatják. A mai teljesítményük bizonyítja, hogy bármire képesek. Csak annyit mondok, hogy igazi floorball játszanak. Simont és Lucát emelném ki a csapatból. Előbbi hatalmas bravúrokat mutatott be, szükség van az Ő jó játékára is, a győzelem elérése érdekében. Luca pedig nagyon magabiztos volt. Amikor hozzákerült a labda, tudtuk, hogy nem lesz baj, gól... Egyszerűen annyira nyugodtan, higgadtan kezelt minden helyzetet, hogy az félelmetes.

Eredmények, csapatok

SZPK - Ares 8-3 (4-1, 4-2)
Lizards "A" - Lizards "B" 17-3 (10-1, 7-2)
Vác - SZPK 7-10 (2-4, 5-6)
Ares - Lizards "B" 9-10 (5-8, 4-2)
SZPK - Lizards "A" 1-9 (0-4, 1-5)
Ares - Lizards "A" 1-18 (0-12, 1-6)
Vác - Lizards "B" 6-6 (2-2, 4-4)

Lizards "A": Orosz Luca, Kiss Máté, Tótik Simon, Trombitás Anna, Réti Anna, Réti Péter, Bódis Máté, Fertig Dávid

Lizards "B": Trombitás Balázs, Kiss Csenge, Tóth Péter, Kiss Csongor, Bögi Levente, Mészáros Patrik