Ezüstérmes német túra

Második helyen végzett az 1. Futsal Club Veszprém csapata a Németországban zajló nemzetközi tornán Passauban.

Az egyhetes tornasorozat szombati játéknapján lépett pályára csapatunk. Nem futsal szabályok szerint, 5x2-es kapura zajlottak a (két csoportban 8 csapat) küzdelmek. A vendéglátók (testvérvárosunk helyi egyesülete) nagy szeretettel fogadtak minket és bizakodtak a jó szereplésünkben. A csoportmérkőzéseket két győzelemmel (3-1, 4-0) és egy vereséggel (0-1) jutottunk túl, és a helyiekkel (FC Passau) játszottunk a döntőbe jutásért.


Fotó: archív

Az elődöntőben magabiztosan, remek játékkal négy találattal jeleztük, hogy komolyan pályázunk az első helyre. A döntőben a tavalyi győztes SV Schalding csapatával találkoztunk. A 20 perces döntőben a németekre jellemző nagy iram volt, melyben felváltva estek a találatok, de egészen a 18. percig vezetett az FCV. Ekkor két gyors találattal megfordította a német csapat a találkozót és hiába „szögeztük” őket a hátralévő időben a kapujuk elé, nem sikerült az egyenlítés.

Összességében jól alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez (műfüves pálya, 5-ös labda, palánk) jól szolgálta a felkészülésünket a torna. A torna legjobb kapusa Kasza Viktor lett, teljesen megérdemelten.

Az utazáson a teljes keret részt vett, mely szombaton a helyiek kísérete mellett ellátogatott Passau több nevezetes helyére és megismerte gyönyörű testvérvárosunkat.

A következő mérkőzésünket 2013. január 21-én hazai pályán a Gödöllői Bikák ellen játsszuk hazai pályán.

Eredmények

Csoportmérkőzések: 1. FCV – Waldkirchen 3:1; - SV Schalding 0:1; - Salzweg 4:0

Elődöntő: 1. FCV – FC Passau 4:0

Döntő: 1. FCV – SV Schalding 3:4

Forrás: futsalveszprem.hu