"Nagyobb lehetőségek előtt áll a hazai női labdarúgás"

Vágó Attila, a női labdarúgó-válogatott élére nemrégiben kinevezett, „visszatérő” szövetségi kapitány beszélt erről az MLSZ TV kamerája előtt.

Beszélt arról, hogy két és fél évvel ezelőtt az utolsó mérkőzésig versenyben volt a csapat a pótselejtező eléréséért, ám végül lemaradt. A következő selejtezőszériában a válogatott kemény sorsolást kapott, Kiss Lászlónak és a stábjának ezért nagyon nehéz feladat jutott.

A korábban a férfi NB I-ben is dolgozó Vágó Attila elmondta, hogy tulajdonképpen először apaként került a női labdarúgásba, amikor Fanny lánya 15 évesen bemutatkozott a Femina első osztályú csapatában. A mostani nem az első szövetségi kapitányi korszaka, de a lehetőségeket tekintve a legjobb lehetőségeket ígéri.


Fotó: archív

Óriási lehetőség előtt áll ugyanis a női labdarúgás, aminek csak plusz apropót ad, hogy hamarosan 100 éves lesz a magyarországi története. A válogatottak számára megteremtődött egy bizonyos feltételek melletti ösztöndíj-rendszer bevezetése, amelyben 60 válogatott játékos részesedhet majd. (Beleértve a korosztályos játékosokat is.) Ugyancsak újdonság, hogy immár hetente kétszer, hétfőn és kedden négyet együtt tud edzeni a válogatott. Április 16-án sorsolják a következő, a 2015-ös kanadai világbajnokság selejtezőinek csoportbeosztását, tehát már néhány hónap múlva, a szeptemberben kezdődő kvalifikációs mérkőzésekre össze kell állnia a válogatottnak. Cél, hogy a most húsz év körüli játékosok a következő három világeseményre, a 2015-ös és 2019-es világbajnokság, illetve a 2017-es Eb-re a kijutás reményével készülhessenek.