Dobogón a Veszprém FC

A 3. helyen végzett a Veszprém FC labdarúgó csapata a XI. Alcufer Kupán. A bronzmérkőzésen büntetőkkel 2-1-re verték az NB3-as Mosonmagyaróvár együttesét. A kétnapos teremtornát a házigazda Gyirmót nyerte.

Az idei évben 11. alkalommal került megrendezésre az Alcufer kupa, ami immár 8. alkalommal a Horváth Ferenc emléktorna nevet is viselte. A csapatok négy négyes csoportban küzdöttek a továbbjutásért, és az első két csapat a felsőházba, míg a 3. és 4. csapat az alsóházban folytathatta a küzdelmeket vasárnap. A szervezők a teljes bevételt a A SZÍVKATÉTEREZÉS - GYŐR ALAPÍTVÁNY részére ajánlották fel.


Fotó: archív

A két napos tornán a Veszprém FC a B csoportba kapott besorolást, ahol a régi ismerős Soproni VSE mellett a megyei elsőosztályú Öttevény és a megyei másodosztályú DAC SE csapata volt az ellenfél. A bakonyiak három győzelemmel zárták a kvartett küzdelmeit, így vasárnap délután a felsőházban folytathatták a menetelést.

eredmények

Veszprém FC - SVSE 4:2
GL: Meiczinger B., Cseresznyés P., Molnár P. 2; ill., Török G. 2.
Veszprém FC - Öttevény 3:0
GL: Nyitrai Á., Molnár T., Molnár P.
Veszprém FC - DAC SE 3:1
GL: Molnár T. 2; Meiczinger B. ill., Takács Sz.

A szombati továbbjutás után vasárnap délután folytatódott a felsőházi küzdelmekkel a XI. ALCUFER kupa. A Veszprém FC a "Piros" csoportba került a Gyirmót FC, az ETO II. és az Öttevény csapataival. A bakonyiak az első mérkőzésen egygólos vereséget szenvedtek az ETO II. ellen, majd hasonló arányú győzelmet arattak a Gyirmót FC ellen, így a csoport 2. helyét szerezték meg kevesebb lőtt góljuknak köszönhetően. Következhetett a 3-4. helyért zajló párharc az NB3-as korábbi ellenfél, MOTIM TE ellen, ahol a veszprémi fiúk büntetőkkel bizonyultak jobbnak ellenfelüknél, megszerezve ezzel a torna 3. helyét.

A döntőben a Tatabánya, a VFC csoportjának győztesével, a Gyirmót gárdájával csapott össze. A gyirmótiak az exferencvárosi Balogh Zoltán góljával kerekedtek felül ellenfelükkel szemben.

eredmények

Veszprém FC - Győri ETO FC II 0:1
GL: Németh L.

Veszprém FC - Gyirmót FC 4:3
GL: Vitomir N. 2, Hevesi-Tóth T. 2 ill. Lázár P., Gévay Zs., Oross M.

Felsőházi helyosztók:

7-8.helyért: Öttevény - Videoton Puskás Akadémia 0:4
GL: Szabó D. 2, Papp M. 2.

5-6.helyért: Győri ETO FC II. - Menfőcsanak 2:3
GL: Kozma M., Kertész P. ill. Tóth Sz., Németh L., Polyák G.

3-4.helyért: Veszprém FC - Mosonmagyaróvár 2:1 (büntetőkkel)
GL: Nyitrai Á. ill. Horváth R.

1-2.helyért: Gyirmót FC - FC Tatabánya 1:0
GL: Balogh Zoltán.

A Torna végeredménye:

1. GYIRMÓT FC GYŐR
2. FC TATABÁNYA
3. VESZPRÉM FC
4. FUTURA MOSONMAGYARÓVÁR
5. MÉNFŐCSANAK
6. GYŐRI ETO FC II
7. VIDEOTON PUSKÁS AKADÉMIA
8. ÖTTEVÉNY SE
9. FC AJKA
10. LIPÓT SE
11. GYŐRSZEMERE
12. SOPRON
13. DAC SE
14. JÁNOSSOMORJA SE
15. CSORNAI SE
16. BÁGYOGSZOVÁT SE