Sok csapat érdeklődik Novothny iránt

Az egyik legígéretesebb magyar tehetségnek tartott Novothny Somát ötéves szerződés köti az olasz élvonalban szereplő Napolihoz.

A 18 és fél éves támadó - akivel még veszprémi játékosként a Győri ETO FC is komoly tárgyalásokat folytatott - az olasz klub Primavera-csapatában remekel, nemrégiben mesterhármast ért el az FC Crotone ellen.


Fotó: archív

Az ötéves megállapodás a Napoli azon szándékát jelzi, hogy hosszabb távon is számolnak Somával. Bár felkészülési meccsen már játszott az égszínkékek első csapatában, a Serie A-ban még nem kapott lehetőséget Walter Mazzarri edzőtől.

"Úgy tűnik, ebben a szezonban még alapvetően a Primavera-csapatban számolnak a Napolinál Somával, de jó esély van arra is, hogy kölcsönadják, akár az olasz első osztályba, akár egy Serie B-s csapatba. De az is elképzelhető, hogy a fiam országot vált" - fogalmaz Novothny Ottó, a fiatal futballista édesapja.

A magas, gólerős, magyar korosztályos válogatott Novothny Soma egy éve a Napoli játékosa és azóta a Primavera-csapat valamennyi bajnoki mérkőzésén pályára lépett és azokon szorgalmasan termeli a gólokat. Talán ezért is kapós az átigazolási piacon.


Fotó: archív

"A Napoli egy nagyon jó csapat, Walter Mazzarri edző talán ezért sem számol még a fiammal tartósan az első keretnél. Máshonnan viszont élénk érdeklődés mutatkozik iránta, hívja például a Hoffenheim, a Zürich, a Dnipro is. Korábbi nápolyi edzője az angol második ligás Watfordnál Zola segítője, ő azt szeretné, ha Soma kölcsönbe hozzájuk kerülne.

Vannak érdeklődők a Seria A-ból és a B-ből is. Lehet, hogy aztán közülük kerül ki a fiam leendő csapata" - mondta Novothny Ottó.

Novothny Soma egyébként nagyszerűen érzi magát Nápolyban. A nővérével együtt jó körülmények között él egy bérelt házban. Már remekül beilleszkedett az ottani környezetbe és az SSC Napoliba egyaránt.


Fotó: archív

Az első csapat tagjai közül a szlovák Marek Hamsíkkal például baráti viszonyt ápol. A primaverás csapat legjobban fizetett játékosa, az első helyen állnak a bajnokságban, a nekik kiírt kupa döntőjében pedig az AS Roma fiataljaival mérkőzhetnek a trófeáért.

"Büszke vagyok rá, hogy a fiamért százezer eurós, vagyis huszonnyolcmillió forintos nevelési költséget fizetett a Napoli a veszprémi utánpótlás-nevelő klubnak.

Ezzel is segíteni tudtuk Soma volt klubját és a magyar labdarúgást. Remélem, mások is követik majd a példánkat" - említette végül az édesapa.