Mennyből a pokolba

15 pontos előnyből vesztette el a mérkőzést a veszprémi egyetem kosárlabda csapata a fővárosi MAFC ellen.

Bár a kezdés joga a MAFC-nál volt és meg is szerezték belőle 2 pontjukat, Horváth Roland büntetőkből egyenlített, majd a jó védekezés és támadás 13:5-s állást eredményezett az 5. percre. A negyed közepére azonban megtorpantak, nem jöttek a jó megoldások, de szerencsére Kovátsnak nagyon mentek a hárompontosok, így könnyen alakították ki a 9 pontos előnyt (23:14).

A második játékrészben figyelmetlenül játszottak a vendégek, sok volt az eladott labda és a lépéshiba, a negyed derekára a hazaiaknak már 16 pont volt az előnyük. A hátralévő időben azonban fordult a szerencse, és a veszprémiek fogytak el. Az ellenfél sem játszott tökéletesen, így a nagyszünetre még maradt 9 pont előnye a hazaiaknak (39:30).

Mondhatni vérre menő volt a küzdelem a folytatásban, Fehérnek vérző könyöke miatt kellett elhagynia a pályát, igaz, csak a kispadig ment, ahol Szabó ellátta sérüléseit. A feszültség érezhető volt a két csapat között, a MAFC jobban jött ki a szünetről és a negyed 4. percére már csak 3 pont volt a hazaiak előnye. A támadásban tanácstalan VESC-nek a védekezés sem ment, könnyen egyenlítettek a vendégek. Ekkor Kovács Nándor időt kért, ami jó segítség volt csapatának, a fiúk két és fél perc alatt 8 pontra húztak el, de el is fáradtak, így négy pont maradt a negyed végére.

Az utolsó játékrészben a MAFC könnyen egyenlített, nem tudtak előnyt szerezni a hazaiak, mert mindig volt rá vendégválasz. A negyed felénél a vezetést is átvették, 63:65 volt az állás. 3 perccel a vége előtt már 10 ponttal vezettek a vendégek, a veszprémi fiúknak semmi ötletük nem volt támadásban, és a vendégeket sem tudták megállítani. A bíróknak volt egy- két megkérdőjelezhető döntésük, de ez a meccs nem rajtuk ment el. Hiába volt 16 pontos előnyük, az ötlettelen támadások és a gyenge védekezés a végére megbosszulta magát és 72:83-ra a fővárosiak nyertek.

VESC - MAFC 72:83 (23:14, 15:15, 18:24, 15:30)

galeria_298

Képgaléria