Lapos bajnoki győzelem

40 góllal ütötte ki a tabella utolsó előtti orosházi együttest az MKB Veszprém KC csapata a férfi NB I 19. fordulójában. A mérkőzés előtt Császár Gábor a Sportklub nézői szavazásán elnyert 2012. Év Sportolója díjat vehette át a Sportklub riporterétől.

Az első gólt Császár szerezte hétméteresből, majd Gulyás is betalált, a vendégek a 4. percben szereztek először gólt (2:1). 4:3-ig tudták tartani a lépést, majd az MKB zsinórban 6 gólt dobott, így a 13. percben már 10:3 volt az állás, mikor legközelebb az orosháziak szóhoz jutottak. A hazaiak viszont folytatták a megkezdett gólgyártást, a vendégek 3-5 percenként tudtak egy gólt dobni. A veszprémi csapat védekezése rendkívül jónak bizonyosodott, Ugalde jött ki zavaróba, amivel egyrészt nem tudtak mit kezdeni, ha bejátszották a labdát, akkor a falban fogta meg őket valaki, másrészt a spanyol jól csent el labdákat és mivel elől volt, gyorsan tudott indulni is és gólt szerezni. A 21. perctől változott a helyzet, az orosháziak bátrabban támadtak, a hazaiaknál pedig a cseresor nem tudott védekezésben olyan színvonalat tartani, és a góldobás sem ment annyira, a félidőt sorozatban három orosházi gól zárta, 19:12 volt az állás.

A félidei szünetről az MKB tért vissza pihentebben, a 38. percig szépen termelték is a gólokat, 25:14-re vezettek, ekkor valami megváltozott és az orosházi csapat kezdett jobban feljönni. Összeszedettebbek voltak a támadásaik, a hazai védekezés és Alilovic teljesítménye a kapuban a kezükre játszott, igaz a 10 gólt tartották, de a vendégek valahogy jobban együtt éltek a mérkőzéssel. A 47. perctől egy hármas sorozattal javított az MKB, az 51. percben 35:22 volt az állás. Az 55. percben újabb visszaesés tapasztalhattunk az MKB játékában, megint inkább az orosházi csapat dominált, az 58. percben ugyan megnyugtató volt a különbség 39:26, de a mutatott játék aggasztó volt. A mérkőzést végül természetesen az MKB nyerte, időntúli hétméteressel 40:27 lett.

MKB Veszprém KC - Orosházi FKSE 40:27 (19:12)

Veszprém: Fazekas Nándor - Gulyás Péter 5, Laluska Balázs 4, Chema Rodriguez 1, Renato Sulic 4, Császár Gábor 6/4, Christian Ugalde 5, csere: Mirko Alilovic (kapus), Iváncsik Gergő 6, Schuch Timuzsin, Iváncsik Tamás 5, Nagy László 2, Iman Jamali, Mirsad Terzic, Zivan Pesic, Stranigg János 2
Vezetőedő: Carlos Ortega

Orosháza: Herjeczki Balázs - Goran Dukic 5, Yassine Benmiloud 2, Berta Gábor, Bali Richárd 2, Kanyó Ádám 3, csere: Szabó Péter, Palkó László (kapusok), Harsányi Viktor 2, Lászlai Szabolcs 3, Morva Zoltán 2, Dusan Maric, Balda Ákos 2, Milan Mazic 4
Vezetőedző: Füzesi Ferenc

Hétméteresek: 6/6, illetve 1/1
Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc